Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Vietnam is een land in zuid-oost Azië en herbergt bijna 100 miljoen inwoners. Vietnam ligt op het schiereiland Indochina en ligt voor een groot gedeelte aan de Zuid-Chinese zee. Vietnam is een indrukwekkend en prachtig land om je vakantie te vieren of doorheen te reizen. Het land is de welbekende Vietnamoorlog zeer indrukwekkend te boven gekomen en is tegenwoordig werkelijk een paradijs. In Vietnam vindt je prachtige stranden, historische en culturele schoonheden, levendige steden met een bruisend nachtleven en nog veel meer! Ook kent Vietnam ongekend veel outdoor mogelijkheden. Wil je kitesurfen, bezoek dan eens KitesurfinglessonsVietnam! Op Goingplaces vind je de leukste en mooiste Vietnam bezienswaardigheden terug voor de best mogelijke Vietnam vakantie!

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en herbergt maar liefst 6,5 miljoen inwoners. Hanoi is een must-see in Vietnam en een saaie stedentrip Hanoi bestaat gewoon niet. In Hanoi zie je namelijk het oude én het nieuwe Vietnam terug in eén stad. De stad wordt steeds moderner maar de oude architectonische kunststukjes worden hierbij niet aangetast. In het centrum van Hanoi vind je vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn zoals het Mausoleum van Ho Chi minh. Ieder type reiziger heeft hier de tijd van zijn leven, van cultuursnuivers tot feestbeesten. De cultuursnuiver zullen uitstekend op hun plek zijn bij het Old Quarter. Dit is een oud gedeelte van de stad dat gevuld is met koloniale architectuur en prachtige tempels in combinatie met een zeer gemoedelijke sfeer.

Halong Bay

Halong Bay is een van de mooiste stukken natuur ter wereld en ook een van de bekendste bezienswaardigheden van Azië. Halong Bay staat in dan ook in de lijst van de zeven natuurwonderen en wij snappen wel waarom. Dit is een gebied dat je absoluut gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Vietnam. Halong Bay bestaat uit zo’n 3.500 eilanden met prachtige rotsformaties. Deze rotsformaties bestaan uit kalksteen en worden aangetast door bijvoorbeeld regen en zeewater. Hierdoor zijn er werkelijk prachtige druipsteengrotten en ondergrondse meertjes ontstaan. Je kunt het gebied verkennen middels een boottrip, een helikopter, luchtballon of kajak. Naast de prachtige natuur staat Halong Bay ook bekend om de drijvende dorpen. De locals leven hier met en op het water.

Phu Quoc

Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam. Het eiland ligt tussen Zuid-Chinese zee en de golf van Thailand. Phu Quoc is de plek bij uitstek om te genieten van witte stranden, kraakhelder water en ruige natuur. Je kan hier genieten van een van de vele mooie stranden of rondtouren over het eiland op een brommertje. Ook kan je hier nog een stukje geschiedenis mee pakken. Phu Quoc was in het verleden namelijk een gevangenen eiland tijdens de Vietnamoorlog. Je kan hier een van de meerdere concentratiekampen bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van het eiland en de oorlog.  

Dalat

Dalat is de plek bij uitstek voor de sportieve en actieve reizigers. In Dalat vind je enorm veel spannende outdoor activiteiten in combinatie met prachtige natuur. Je kunt hier terecht voor outdoor activiteiten zoals kanoën, raften, wandelen, fietsen en klimmen. Een aanrader is de Crazy 8 mountainbike tour. Dit is een zware tour die je dwars door de prachtige natuur leidt, waaronder een paar bergtoppen met een prachtig uitzicht over het uitgestrekte natuurgebied.