Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Turkije is een van de populairste vakantiebestemmingen onder ons Nederlanders. In de zomer zoeken wij massaal de warmste Turkse badplaatsen en mooiste Turkse steden op. Turkije heeft door zijn ligging, op twee verschillende continenten, een uniek karakter. Turkije heeft een unieke mix van zowel oosterse als westerse cultuur. De Arabische cultuur is daarbij verreweg de belangrijkste religie in het land en je zult dus veel invloeden van de Arabische cultuur terugvinden. In dit artikel vertellen wij je graag meer wat te doen in Turkije. Ga je dus op vakantie Turkije, lees dan vooral verder en laat je zowel informeren als inspireren!

Istanbul

Istanbul is een zeer unieke stad, het is namelijk de enige stad ter wereld die op twee verschillende continenten ligt. Istanbul ligt verspreid over Europa én Azië, de zeestraat de Bosporus loopt door Istanbul en scheidt de stad over twee continenten. In Istanbul kun je optimaal tot rust komen in een van de vele badhuizen en hamams. De cultuursnuivers zullen ook optimaal tot hun trekken komen dankzij de aanwezigheid van vele prachtige paleizen en moskeeën. Het Topkapipaleis en de Sultan Ahmetmoskee zijn de mooiste en bekendste culturele erfgoeden in Istabbul. Een stedentrip Istanbul is wat ons betreft een aanrader!

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en is met name een industriële en commerciële stad. De stad is minder in trek als bijvoorbeeld Istanbul, toch valt er genoeg te beleven. Ankara is van oudsher bekend geworden door Mohair wol, Angora wol, Muskaatdruiven en de Angora kat. De stad kent namelijk een prachtig historisch centrum, dit centrum ligt op een heuvel waarvandaan je een prachtig beeld van de stad kunt krijgen. In dit centrum staan een aantal prachtige historische gebouwen, zoals het Mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk en de Tempel van Augustus.

Bodrum

In Bodrum komt elk type reiziger wel aan zijn trekken. De stad bestaat namelijk uit witte stranden, culturele en historische erfgoeden, luxe resorts en nog veel meer! De zon liefhebbers kunnen optimaal genieten van de Turkse warmte op de populaire stranden zoals Bitez Beach en Camel Beach. De Bardakci Cove is de naam van de baai en ziet er, met name in het donker, schitterend uit vanaf het water. Cultuur en geschiedenis liefhebbers hebben een zeer ruime keuze in Bodrum, de plekken die je toch echt gezien moet hebben zijn het Kasteel van St. Peter, het Bodrum Amphitheater en het Mausoleum of Halicarnassus. Een vakantie Bodrum is dus voor ieder wat wils!

Marmaris

Een van de bekendste badplaatsen van Turkije is toch wel Marmaris. Je kan hier terecht voor witte stranden met kraakhelder water, de meeste luxueuze resorts, de lekkerste cocktails, de meest bruisende nachtclubs en nog veel meer! Netsel Marmaris, de haven van Marmaris, is een van de grootste en meeste luxe havens van heel Turkije. Vanuit hier vertrekken vele leuke boottochten naar bijvoorbeeld Rhodos. In het centrum kan je eeuwig rondslenteren op de grote bazaar, hier vindt je typische Turkse producten maar ook bijvoorbeeld goedkope echte neppe merkkleding. De natuur- en cultuurliefhebbers kunnen aan hun trekken komen dankzij de Marmaris Mountains, Dalyan, de Carian rock tombs en het Marmaris musem. Kortom een vakantie Marmaris is nooit een slecht idee!