Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Thailand is een prachtig land, gelegen aan de kust in Azië. Het land is een koninkrijk en de hoofdreligie is boeddhisme. Maar liefst 95% van de bevolking in Thailand is boeddhistisch. Thailand is tegenwoordig een zeer populaire toeristische trekpleister en trekt dan ook jaarlijks maar liefst 16 miljoen toeristen. Men gaat hier simpelweg op vakantie Thailand om tot rust te komen of op een lange backpackreis om alles van Thailand of de buurlanden mee te maken. Wij zijn verder in het land Thailand gedoken en gaan de leukste bezienswaardigheden op een rijtje zetten. Zo weet je precies waar je naartoe moet en wat je absoluut niet gemist mag hebben!

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Deze wereldstad herbergt ruim 8 miljoen inwoners. Bangkok staat bekend om zijn bruisende nachtleven, de prachtige boeddhistische tempels en Chinatown. In Ko Ratanakosin bevinden zich meerdere bezienswaardigheden op schootworp afstand van elkaar. Het koninklijk paleis bijvoorbeeld is een prachtig gebouw waarin zich nog een tempel bevindt. De Wat Phra Kaew tempel is een bekende tempel, hierin bevindt zich namelijk de bekende smaragdgroene boeddha. Ook de tempel Wat Pho bevindt zich hier. Deze tempel staat bekend om het grootste liggende Boeddhabeeld ter wereld. Je zult je geen moment vervelen tijdens je stedentrip Bangkok!

thailand bangkok

Het Noorden van Thailand

In het noorden van Thailand vind je de mooiste bergen, bergvolkeren, avontuurlijke jungles en de mooiste tempels. In Chiang Mai, een historische stad, heerst een bijzondere vibe. Deze stad is omringt door een 700 jaar oude muur waarbinnen een rustige sfeer hangt. Binnen de muren vind je mooie tempels en gezellige marktjes, waaronder een gigantische avondmarkt. Chiang Mai is tevens een goede uitvalsbasis om de bergen te gaan verkennen of op bezoek te gaan in het Elephant Nature Park. Het elephant nature park is een redding- en herstellingcentrum van olifanten. Het park, bezoekers en vrijwilligers zorgen voor olifanten, honden, katten, buffels en nog veel meer andere dieren.

thailand chiang mai

Het Zuiden van Thailand

Wanneer je op zoek bent naar witte stranden, helderblauw water, prachtige koraalriffen en levendig uitgaansleven, dan ben je op de juiste plek in het zuiden van Thailand. Ko Tao is een ideale plek om te genieten van de zon aan het strand. Hier bevinden zich prachtige koraalriffen en een grote diversiteit aan onderwaterleven. In Phuket, een eiland dichtbij de kust, kun je terecht voor de mooiste stranden en een bruisende partyscene. Het stadje Phuket is ook zeker de moeite waard. Vanuit Phuket kan je gemakkelijk een dagtripje maken naar Ko Phi Phi. Dit is een prachtig eiland waar je optimaal kunt genieten van de zon en de prachtige stranden.

thailand phuket

Duiken in Thailand

Ga dan naar Impian Divers: de énige Nederlandse duikschool van Koh Tao, Thailand. Permanent Nederlandse instructeurs (geen free lancers) want les in je eigen taal is vertrouwelijker én minder vermoeiend. Zeer goede reviews op diverse forums en omschreven als een vriendelijke, maar professionele duikschool. Kijk even op hun website www.impiandivers.com en mail ze voor meer informatie!

thailand duiken