Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Spanje is een van de populairste vakantielanden in Europa, wij snappen wel waarom. Het land wordt gekenmerkt door een rijke cultuur, bruisende steden, helderwitte stranden, levendige eilanden en prachtige natuur. Het middellandse-zee klimaat maakt van Spanje een warm en zonnig paradijs met ontelbare bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland kent Spanje vele dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Omdat er zoveel bezienswaardigheden zijn hebben wij een rijtje gemaakt met de meeste interessante plekken om te bezoeken tijdens een reis in Spanje, zoals bijvoorbeeld een vakantie Malaga. Laat je dus informeren door Goingplaces voor je op vakantie Spanje gaat!

Barcelona

Wie aan een vakantie in Spanje denkt, denkt vrijwel meteen aan Barcelona. Barcelona is al geruime tijd een zeer populaire toeristische trekpleister met vele bezienswaardigheden en wordt vaak gekozen voor een Barcelona stedentrip. De meest in het oog springende trekpleister is de Sagrada Familia. Dit architectonische kunststuk is een heilige kathedraal die gewijd is aan de heilige familie. De kathedraal is ontworpen door Antoni Gaudi in 1882. De stad Barcelona wordt vaak in eén adem genoemd met de voetbalclub FC Barcelona. Dit is een van de beste voetbalploegen ter wereld en heeft een prachtig stadion genaamd Camp Nou dat zeker een bezoek waard is. Het Park Güell is een zeer beroemd park dat bekend staat door de mozaïeken bankjes en de salamander. Er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten per uur dus plan het goed! Je vindt hier alles over een vakantie Spanje.

Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en is de laatste jaren enorm aan het stijgen op het gebied van toeristische populariteit. Valencia is de bakermat van het heerlijke gerecht paella en het wordt dan ook zeker aangeraden een hapje paella te nemen in Valencia. Het Plaza del Ayuntamiento oftwel het stadhuisplein is het centrale plein van Valencia. Het plein wordt gekenmerkt door klassieke gebouwen een schitterende fontein en gezellige sfeer. De Kathedraal van Valencia is een schitterend klassiek gebouw dat toegewijd is aan de heilige maagd Maria. De kathedraal is tussen 1262 en 1356 gebouwd. Het Ciutat de les Arts i les Ciencies is het culturele en wetenschappelijke centrum van Valencia. Het hele gebied ziet er zeer modern uit met prachtige architectonische gebouwen. In het gebied vind je een operagebouw, bioscoop, planetarium, het wetenschapsmuseum en een oceanium. Een stedentrip Valencia is tegenwoordig zeer populair, meer info op stedentrip-valencia.nl.

Canarische Eilanden

De Canarische eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en een regio van Spanje. De regio bestaat uit 13 eilanden waarvan Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote de bekendste toeristische bestemmingen zijn. Welke eiland je ook kiest, een vakantie Canarische Eilanden is altijd een goed idee! Tenerife is zeer populair onder de reizigers die op zoek zijn naar prachtige stranden in combinatie met kraakhelder water. Ook de actieve mensen onder ons kunnen hier goed hun ei kwijt. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen of vormen van watersport te doen. Gran Canaria is een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder ons Nederlanders. Ook hier kan er optimaal genoten worden van de zon in combinatie met culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. Een ander populair en wellicht iets minder bekend eiland is Lanzarote. Dit kleine eiland is ook een ideale bestemming voor de zon, cultuur en natuurliefhebbers. De Canarische eilanden zijn ook geschikt voor zonnige fietsreizen.