Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Singapore is een land zich dat de laatste tientallen jaren enorm heeft ontwikkeld. Het land is door zijn ligging een internationale grootmacht geworden en heeft de op een na grootste haven ter wereld. Door de goede ontwikkelingen is het een zeer rijk land geworden met een zeer moderne en ook wel futuristische vibe. Veel reizigers komen in Singapore enkel als doortocht voor een vlucht naar bijvoorbeeld Indonesië of Australië. Al deze mensen missen echter wat Singapore te bieden heeft, en dat is veel! De leukste en mooiste Singapore bezienswaardigheden vind je hier terug. Wanneer je op vakantie Singapore gaat dan weet je precies wat te doen!

Marina Bay

De Marina Bay is het centrum van Singapore. Het heeft een prachtig aanzicht door de vele unieke gebouwen. Met name in het donker is het een prachtig schouwspel om te zien. Het gebouw wat bij denk ik iedereen direct in het oog springt is het Marina Sands Bay gebouw. Dit gebouw bestaat uit drie losse torens met erbovenop een boot-achtige look wat de drie gebouwen met elkaar verbindt. Op dit gedeelte van het gebouw bevindt zich op 340 meter hoogte een infinity-pool, een van de bekendste ter wereld. Hier heb je prachtig een uitzicht over heel Singapore, terwijl je ligt te relaxen in het water. Verder vind je in het gebouw luxe hotels, casino’s, restaurants en zelf een winkelcentrum.

Gardens by the Bay

Elke grote stad heeft wel een stadpark. Elk stadpark is weer anders en elk heeft een uniek karakter. Het stadspark Gardens by the Bay is hierin onovertroffen. Overdags is het al een zeer uniek park met een semi-futuristische vibe, maar het is op zijn mooist in het donker. Vooral het gedeelte SuperTree Grove is werkelijk prachtig. De met planten en bloemen verreikte ‘bomen’ lichten op in het donker wat resulteert in een prachtig en kleurrijk schouwspel. Het park kan ook vanaf de Skyway bewandeld worden. Dit is een loopbrug door het park op ongeveer 22 meter hoogte. Naast het park ligt ook de Singaport Flyer, het op een na hoogste reuzenrad ter wereld.

River Tour

Vanuit Marina Bay kunt u een tour maken door Singapore vanaf een boot. De boot neemt je mee over de Singapore River langs de mooiste plekken van Singapore. De tour van ongeveer een half uur kan zowel overdags als ’s avonds gedaan worden. Zo zie je de stad vanuit een ander perspectief en zie je wellicht nog leuke plekjes onderweg om later te bezoeken.

Chinatown

Singapore heeft een Chinees gedeelte van de stad, die zeer verassend Chinatown heet. Omdat Singapore een grote variëteit aan bevolkingsgroepen heeft kan een Chinees gedeelte van de stad natuurlijk niet ontbreken. Dit gedeelte van de stad is typisch Chinees aangekleed. Een van de mooiste gebouwen in Chinatown is de Buddha Tooth Relic Temple and Museum. Aan de Tranggu Street vind je vele leuke kraampjes en tijdens de Night Market kun je jezelf trakteren op traditionele Chinese gerechten.