Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Nepal ligt tussen de twee grote landen China en India, maar is compleet uniek en heeft een geheel eigen identiteit. De bekendste en hoogste berg ter wereld is grotendeels gelegen in Nepal, de Mount Everest. Het berggebied de Himalaya trekt daarom jaarlijks veel toeristen van over de hele wereld, maar is zeker niet de enige trekpleister voor een reis naar Nepal. In de grote steden in Nepal kun je prachtige tempels en beelden bekijken. In de Kathmanduvallei vind je het bestuurlijke, historische en culturele centrum van Nepal. Ook voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Chitwan National Park, het oudste nationale park van Nepal, waar je beren, olifanten, krokodillen en luipaarden kunt tegenkomen. Daarnaast vind je hier ook bedreigde diersoorten zoals eenhoornige neushoorns en Bengalese tijgers! Een vakantie Nepal is een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. 

Himalaya Gebergte

Het Himalaya gebergte is een enorm gebergte liggend in het midden van Azië. Het gebergte verstrekt zich over India, China, Bhutan en Nepal. De Himalaya is een zeer populair gebergte voor bergbeklimmers, de hoogste bergen op Aarde bevinden zich dan ook in de Himalaya. De grootste berg ter wereld de Mount Everest ligt in het Himalaya gebergte is een zeer populair onder de bergbeklimmers. Ook de op een-na en twee-na hoogste bergen bevinden zich in de Himalaya, dit zijn respectievelijk de K2 en Kangchenjunga.

Kathmanduvallei

De Kathmanduvallei is een prachtig gebied waarin zich drie grote historische steden bevinden, waaronder de hoofdstad Kathmandu. Het gebied is het culturele en historische centrum van Nepal. Het gebied is rijkelijk voorzien van religieuze gebouwen, prachtige tempels, godsbeelden en andere heiligdommen. Ook kun je eindeloos rondslenteren op een van de vele bazaars in de omgeving. De tempel van Dashinkali is zeker een aanrader om te bezoeken wanneer je in deze omgeving bent.

Chitwan National Park

Het Chitwan National Park is een prachtig natuurpark met een enorme diversiteit aan flora en fauna. In het park groeien veel verschillende planten- en bomensoorten. Het park kent een grote variatie, van uitgestrekte bossen tot droge grasvlakten tot moerassige terreinen. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten dieren te aanschouwen. In het park bevinden zich onder andere tijgers, neushoorns, beren, olifanten, luipaarden, krokodillen, olifanten en nog veel meer. Ook kent het park een grote diversiteit van prachtige vlinders en vogels. Het park kan verkend worden met een jeep, op een olifant of te voet.

Tempels en Kloosters

In Nepal bevinden zich veel prachtige historische tempels en kloosters. In Lumbini vind je de geboorteplaats van Boeddha. Dit is een van de belangrijkste plekken van Nepal en zijn ook veel bezienswaardigheden zoals de Sacred Garden en de Maya Devi tempel. In Boudha, een klein dorpje in de buurt van Kathmandu, vind je de grootste boeddhistische tempel van Nepal. Deze tempel, ook wel stoepa genoemd, wordt gezien als een van de mooiste boeddhistische tempels ter wereld. Het Pashupatinath tempelcomplex ligt op loopafstand van Boudha. Hier bevinden zich veel tempels waarvan een van de hindoetempels een van de belangrijkste van heel Azië is.