Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Japan, het land van de rijzende zon, is een prachtig land met een unieke cultuur en historisch erfgoed die je nergens anders in de wereld zult vinden. Japan bestaat uit maar liefst 6.852 eilanden en herbergt maar liefst 126.451.398 inwoners. Japan is een van de populairste Aziatische landen en dit heeft zo zijn redenen. In het verre verleden was Japan een globale grootmacht en lag ver vooruit op de tijd in vergelijking met andere landen. Dit heeft geresulteerd in architectonische prachtwerken en een zeer rijk historisch erfgoed. Tegenwoordig wordt Japan gekenmerkt door dit historisch erfgoed, gecombineerd met futuristische metropolen zoals Tokyo. Wij snappen het wel als je kiest voor een vakantie Japan, iedereen moet Japan een keer bezocht hebben en wij hebben de places-to-be voor jou op een rijtje gezet.

Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en is het hedendaagse middelpunt van Japan. Er wonen maar liefst 40 miljoen mensen in Tokyo, dit maakt het de op een na grootste metropool ter wereld. Tokyo wordt gekenmerkt door hoge wolkenkrabbers, kleur op en top en het feit dat Tokyo 24/7 leeft. Zo’n grote stad kent natuurlijk een grote variëteit aan bezienswaardigheden en een stedentrip Tokyo is dan ook perfect. De natuurliefhebbers kunnen terecht in stadparken zoals Yoyogi Park en Ueno Park. De wereldberoemde berg Mount Fuji ligt weliswaar op honderd kilometer afstand, je hebt toch een prachtig uitzicht op deze berg en Tokyo is een uitstekende uitvalsbasis om de berg een keer te bezoeken. De kunst en cultuurliefhebbers kunnen terecht in een museum zoals het Tokyo National Museum of genieten van heiligdommen zoals Meiji Jingu en het prachtige paleis Kyoko.

Kyoto

Kyoto is tegenwoordig het culturele centrum van Japan. In het verleden echter was het de keizerlijke hoofdstad van het land. Hierdoor wordt Kyoto gekenmerkt door prachtige van de keizerlijke periode stammende erfgoed. Dit erfgoed bestaat uit vele prachtige tempels zoals Kinkaku-Ji en Ryoan-Ji. Ook het Spoorweg Museum van Kioto, Kioto National Museum, het Heiligdom Heian en het Nijo Kasteel zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een van de meest unieke verschijnselen in Kyoto is het Fushimi Inari-Taisha. Dit tempelgebied is enorm opvallend dankzij zijn rode kleuren en de rode ‘tunnel’ die naar het tempelgebied leidt. Liefhebbers van de Japanse cultuur komen uitstekend tot hun trekken tijdens een Kyoto stedentrip.

Tempels en Kastelen

Japan staat vol met zeer boeiende en prachtige gebouwen zoals tempels en kastelen. Het zijn er zoveel dat wij ze niet allemaal kunnen benoemen. We kunnen wel de tempels en kastelen benoemen die je écht gezien moet hebben en dat is precies waar je nu over gaat lezen. Het tempelcomplex Todai-Ji is een enorm complex bestaande uit meerdere tempels. Het hoofdgebouw is het grootste houten gebouw ter wereld genaamd Daibutsuden. In het gebouw staat een vind je veel culturele en historische aspecten terug zoals een enorm bronzen Boeddhabeeld. Het bekendste kasteel van Japan is toch wel het Kasteel Matsumoto. Het kasteel is een prachtig maar ook typisch historisch Japans pand en valt mede op door de knalrode toegangsbrug die tot het kasteel leidt.

Eilanden van Okinawa

Okinawa is zeer bekend vanwege de heftige gevechten die er zijn gevoerd tijdens de tweede wereldoorlog. De Battle of Okinawa duurde maar liefst 82 dagen en heeft bijna 100.000 levens gekost. Deze battle staat ook bekend als de grootste amfibische aanval ooit, er zijn meer dan 450 oorlogsschepen en 1000 gevechtsvliegtuigen betrokken geweest. Okinawa is ook bekend omdat het gewoon een prachtig gebied is met prachtige zandstranden, helderblauw water en uitstekende duiklocaties. Er zijn nog een hoop historische aspecten terug te vinden wat die strandgebied weer een extra dimensie geeft.