Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Italië is een land dat al zeer lang in trek is als toeristische bestemming en dit altijd zal blijven. De Italiaanse liefde en passie voor mooie dingen is in alles terug te zien. Het land wordt gekenmerkt door lekker eten, prachtige architectuur, een voorliefde voor design, de bekendste modehuizen en prachtige natuur. Italië kent veel bekende bezienswaardigheden maar zelfs elk klein dorpje herbergt de rijke Italiaanse cultuur zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij hebben een rijtje gemaakt met de bekendste en populairste toeristische bestemmingen die niet gemist mogen worden tijdens een bezoek aan Italië.

Venetië

Venetië is een van de meeste herkenbare en unieke steden ter wereld. De stad is in een lagune gebouwd en kent geen normale straten met auto’s maar in plaats daarvan gaat het vervoer te voet of met de boot door de kenmerkende kanalen. Venetië is op zichzelf al een unieke bezienswaardigheid maar er zijn enkele plekken die je niet mag missen. Het Sam Marcoplein is dé trekpleister van de stad. Hier bevinden zich het Dogenpaleis, de basiliek en de prachtige uitkijktoren. Venetie kan te voet ontdekt worden maar er kan ook gekozen worden om de stad te verkennen met een van de kenmerkende gondels. Ook culinair gezien is Venetië een uitstekende keuze en kan er na een dag verkennen goed gegeten worden in een van de vele restaurants.

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en is al eeuwenlang een zeer belangrijke Europese stad. Rome was vroeger hét middelpunt van Europa en hierdoor kent de stad vele unieke historische bezienswaardigheden en heeft de stad nog steeds prachtige historische looks. Het Colosseum is een van deze unieke bezienswaardigheden en is een van de trekpleister van de stad. Het Pantheon, een antieke Romeinse tempel, is een zeer indrukwekkend gebouw dat tegenwoordig wordt gebruikt als kerk. Vaticaanstad, het kleinste land ter wereld en het hart van de Rooms-Katholieke kerk, is een van de hoogtepunten van Rome. Ook het Forum Romanum en de Trevifontein dienen door iedereen afgestreept te worden.

Cinque Terre

Cinque Terre of letterlijk vertaald vijf landen zijn vijf prachtige en zeer kleurrijke dorpen aan de Italiaanse kust. Deze vijf dorpen worden gekenmerkt door zeer kleurrijke gebouwen gebouwd op rotsen langs de kust. Cinque Terre bestaat uit de dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riamaggiore. Al deze dorpen zijn met elkaar verbonden middels een voetpad en treinrails. Met de trein kunnen de dorpen gemakkelijk binnen een dag bezocht worden. Wie de wandeling wil maken moet hier minsten twee dagen voor uittrekken.

De meren van Italië

Italië kent vele prachtige meren waar van alles en nog wat te beleven is. Wilt u optimaal tot rust komen langs een van de mooie stranden, de vele pittoreske dorpjes bezoeken of wilt u een actieve vakantie en zoveel mogelijk bergwandelingen maken? Dat is allemaal mogelijk. Rondom de meren zitten veel campings, hotels en ander soort accommodaties. De bekendste en populairste Italiaanse meren zijn het Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore, het meer van Lugano en het Trasimeense meer. Al deze meren hebben elk hun unieke schoonheden en genoeg bezienswaardigheden en activiteiten voor een hele vakantie.