Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Indonesië is een zeer populaire toeristische bestemming onder vakantiereizigers en backpackers. Het land en de bijbehorende eilanden zitten vol met prachtige natuurgebieden, witte stranden met helderblauwe wateren, een enorme diversiteit aan etniciteit, taal en godsdienst, prachtige tempels en nog veel meer. Door de economische verschillen met Europa waan je jezelf een koning in Indonesië en kan je al met een klein bedrag prima leven en goed vakantie vieren. Indonesië is de grootste eilandstaat van de wereld en bestaat uit maar liefst 14.572 eilanden. Indonesië heeft een populatie van 260.580.739 mensen en is daarmee qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld. Om je een beter beeld te geven van Indonesië zetten wij de leukste en populairste hotspots voor je op een rijtje als startpunt voor je Indonesië vakantie! Meer informatie en tips over alle reismogelijkheden vind je op de Indonesië rondreizen website van Merapi Tour & Travel.

Bali

Bali is verreweg de populairste bestemming in Indonesië en de keuze voor een vakantie Bali is dan ook zeker niet gek. Het eiland is zeer populair onder toeristen en backpackers en wij snappen ook wel waarom. Het eiland is namelijk uitermate geschikt voor ieder type reiziger. Op Bali vind je namelijk de beste feesten, de leukste culturele activiteiten en de mooiste natuurgebieden. Zo is er voor ieder wat wils! In Kuta, een zeer populaire bad- en feestplaats, kun je overdags genieten van de prachtige stranden en het is ook een uitstekende locatie voor surfers. S ’avonds kun je jezelf helemaal laten gaan en feesten tot de zon weer opkomt. Voor het bekijken en beklimmen van een van de vele mooie vulkanen kun je terecht bij Gunung Agung en Gunung Batur. Na het hiken kun je optimaal uitrusten in een van de heerlijke hotsprings en genieten van het uitzicht. Er zijn veel tempels op Bali maar je mag Pura Taman Ayun, Tirta Empul en Gunung Kawi niet missen. Kijk voor meer tips en informatie over Bali eens op Balirondreis.

Java

Java is het belangrijkste eiland van Indonesië. Maar liefst de helft van alle Indonesiërs woont op Java en is het politieke, economische en culturele middelpunt van Indonesië. Het eiland leent zich echter uitstekend voor een vakantie Java! Java is een prachtige locatie om de Indonesische cultuur te snuiven, tot rust te komen in een van de vele badplaatsen, te gaan hiken in vulkanische gebieden of kenmerkende historische sites te bezoeken. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, is zeker de moeite waard. Jakarta bestaat uit veel verschillende wijken waar de typische culturen naar voren komen en veel historische sites te zien zijn. Pangandaran is de grootste en bekendste badplaats waar je optimaal kunt genieten en tot rust kunt komen. De sportievelingen kunnen terecht in het Bromo-Tengger-Semeru National Park. Dit prachtige park bestaat uit veel vulkanen waaronder Mount Bromo, een van de bekendste vulkanen van het eiland.

Sumatra

Sumatra is een van de grootste eilanden ter wereld en is volop voorzien van natuurlijke rijkdommen. Sumatra is een zeer belangrijk eiland vanwege de aanlevering van olie, gas en hout. Het eiland is een echte aanrader voor alle natuur- en wildlife liefhebbers. Ook op Sumatra zijn veel vulkanen te vinden waar Krakatau de bekendste van is. De vulkaan is nog steeds actief en in de recente geschiedenis meerdere keren uitgebarsten, altijd spanning dus! In het Way Kambas National Park kun je genieten van ongerepte natuur en zeer zeldzame dieren zien. In het park leven onder andere wilde tijgers, olifanten en zelf Sumatraanse neushoorns. Op de Mentawai eilanden kun je genieten van prachtige ongerepe Inonesische natuur en traditionele Indonesische volksstammen. Ook is het eiland een uitstekende locatie voor surfliefhebbers, er is genoeg te beleven voor iedereen die kiest voor vakantie Sumatra.