Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

India is een Zuid-Aziatisch dat vol zit met cultuur, traditie, kunst en geuren en kleuren. India is met zijn 1.339 miljard inwoners het een na grootste land op het gebied van inwonersaantal. De verwachting is dat India China voorbij zal streven in de nabije toekomst. India is een land van extremen, je vindt bijna nergens anders zo’n grote scheiding tussen rijk en arm. Cultuur- en natuurliefhebbers zullen smullen van India, er zijn vele avontuurlijke nationale dierenparken, prachtige bergtoppen, indrukwekkende tempels en Tibetaanse kloosters. Wij zetten de leukste bezigheden van India voor je op een rijtje om je vakantie India zo positief mogelijk te bevorderen. India is een land dat je niet snel zult vergeten!

Taj Mahal

Om meteen maar een open deur in te trappen, de Taj Mahal. Dit is toch wel de nummer één bezienswaardigheid waar je aan denkt als je aan India denkt. Het is ook niet moeilijk om te zien waarom. Dit zeer indrukwekkende bouwwerk is gebouwd begint zeventiende eeuw in opdracht van Shah Jahan. Na het overlijden van zijn vrouw is de Taj Mahal gebouwd en deed toen dienst als grafmonument. Tegenwoordig is dé toeristische terkpleister van India en is zelfs een van de zeven wereldwonderen. Kortom; de Taj Mahal moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan India.

New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India en een hoofdstad is geen hoofdstad als er veel dingen te doen zijn. Om te beginnen, New Delhi is niet de schoonste en rustigste stad van de wereld. Toch is het een stad die zeker indruk maakt en er zijn genoeg New Delhi bezienswaardigheden. De Jama Masjid Moskee is de grootste moskee in India. De islam is in India na hindoeïsme de grootste religie en hierdoor zijn er veel mooie religieuze bouwwerken te bewonderen. Een Rickshaw rit is een manier om zoveel mogelijk van de stad mee te krijgen. Hiermee ga je langs marktjes en straatjes waar je normaal niet langs zou zijn gekomen. Hier kan je terrecht voor heerlijke lokale curry's, een smaaksensatie die je nergens anders zal vinden. Andere indrukkewekkende bouwwerken zoals de Humayan’s Tomb, India Gate en Qutb Minar zijn ook zeker een bezoek waard.

Varanasi

Varanasi wordt door velen die India en Varanasi bezocht hebben beschouwd als de mooiste stad van het land. Varanasi, of ook wel Benares genoemd, is een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Alleen al om dit gegeven is het een zeer interessante stad om te bezoeken, lees hier meer over de Varanasi bezienswaardigheden. Een indrukkende plek in Varanasi is Manikarnika Ghat. Deze plek ligt aan ‘de heilige’ Ganges. Er worden hier vele rituelen uitgevoerd en je kan er zelfs begrafenis ceremonis aantreffen. Hetzelfde kun je vinden bij Dashashwamedh Ghat. Ook tref je rituelen maar ook festivals aan. Hier tref je ook de Vishwanath Tempel aan.

Nationale Parken

India heeft een prachtige natuur en wildlife. Naast gebergtes zoals de Himalaya en heilige rivieren zoals de Ganges kent het land veel prachtige natuurparken. Wie aan Indiase natuurparken denkt, denkt vrijwel meteen aan Olifanten en Tijgers. Laat dit nou ook net de dieren zijn die veel voorkomen in India. Het Kanha National Park en het Bandavgarh National Park zijn de twee meest bekende natuurparken van India. Beide parken kennen een grote biodiversiteit en een van de grootste populatie aan tijgers van de wereld. Ook dieren zoals luipaarden, bizons, wolven en reptielen zijn in grote getalen te vinden.