Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Machu Picchu bezoeken; hoogteziekte en 2x doen!

Machu Picchu bezoeken; hoogteziekte en 2x doen!

De Machu Picchu is een van de 7 wereldwonderen. Om het bezoeken van de Machu Picchu wereldwonder centraal te zetten in je reis naar Peru zul je dus een wereldwonder kunnen afstrepen maar ook jezelf moeten overwinnen.

De reis naar de Machu Picchu gaat waarschijnlijk via de stad Cusco, een stad die op hoogte van zo’n 3400 meter ligt. Het is een van de hogere steden in zuid Amerika! Hoewel de Machu Picchu op 2430 meter ligt, zul je dus wel eerst naar 3,5 kilometer hoogte moeten reizen.

 

Hoogteziekte

Bonkende hoofdpijn, misselijkheid, niet iedereen kan even goed tegen hoogte. Door maximaal 500 meter per dag te klimmen zul je er waarschijnlijk geen last van hebben. Maar… dan zou het dan een week duren om van Lima (hoofdstad van Peru op zeeniveau) naar Cuzco te reizen. Niet heel handig, omdat je waarschijnlijk ook een vlucht neemt. Daarom zul je er gewoon maar even doorheen moeten.

Door het nemen van pilletjes en tabletjes kun je de meeste effecten van hoogteziekte wegnemen. Het scheelt ook dat de Machu Picchu zelf op een  oogte van zo’n 2500 meter ligt, als je daar bent dan valt het allemaal wel weer mee.

 

Tours vanuit Aguas Calientes

Tours naar de Machu Picchu kun je gemakkelijk boeken. De Machu Picchu bezoeken kun je het beste doen anuit Aguas Calientes. Als je de Machu Picchu trail niet doet (hier heb je 4 of 5 dagen voor nodig) dan kun je met de trein naar Aguas Calientes om vanuit hier een tour te boeken. Dan kun je in de vroege ochtend (wel om 04:30 opgehaald worden) je dag beginnen richting de Machu Picchu.

Als je een mooie dag hebt dan heb je geluk! Omdat het wereldwonder verscholen in de bergen ligt, is het weer ook onvoorspelbaar. Daarom adviseren wij om een  acht een hotel te boeken in Aguas Calientes, en om een middagticket te kopen en een ochtendticket. Dit kost wel 100 dollar per persoon extra maar je bent er maar 1x en die Machu Picchu wil je wel mooi op de foto hebben!

Terug naar overzicht