Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika ligt op het zuidelijk halfrond en wordt door de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan begrensd. Zuid-Amerika wordt ook nog wel eens Latijns-Amerika genoemd, maar eigenlijk is deze benaming niet juist. Hoewel er aardig wat overlap is, hoort er bij Latijns-Amerika ook nog grote delen van Noord-Amerika. Enkele landen die onder Zuid-Amerika vallen zijn Argentinië, Colombia, Peru, Suriname, Venezuela en Uruguay. Zuid-Amerika heeft voor iedereen genoeg te bieden, van de Surinaamse jungles tot de metropolen in Brazilië. Vooral Brazilië is erg populair onder de toeristen, en terecht. Maar om ook andere Zuid-Amerikaanse landen uit te lichten die een bezoek waard zijn, hebben wij besloten om een top 3 vakantielanden in Zuid-Amerika op te stellen.

1) Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en was het hart van het rijk van de Inca's totdat dit land in 1572 veroverd werd door de Spanjaarden. Hoewel de Spanjaarden in de periode van 1572-1821 veel verwoest hebben, zijn er nog steeds herinneringen en bezienswaardigheden van de Inca's overgebleven. Er is zelfs een complete Incastad in Peru gespaard gebleven: Machu Picchu. Deze indrukwekkende ruïnes liggen tegen een berg op zo'n 2,4 km hoogte, wat een geweldig uitzicht op de Urubamba vallei biedt. Machu Picchu behoort ook tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Naast dit wereldwonder zijn er ook nog vele andere redenen om Peru te bezoeken. In het zuiden van Peru ligt een woestijnachtige vlakte genaamd Nazca. Op deze enorme vlakte zijn mysterieuze lijnen en tekeningen te zien, die alleen vanuit de lucht zichtbaar zijn. Tegenwoordig roepen deze lijnen nog steeds veel vraagtekens op. Ook de hoofdstad van Peru, Lima, mag zeker niet ontbreken tijdens een trip naar Peru. In deze drukke en bruisende stad ervaar je een samensmelting van verschillende culturen en je vindt hier oude koloniale gebouwen die door de Spanjaarden tijdens hun verovering gebouwd zijn. 

2) Chili

Direct onder Peru ligt Chili, daarnaast grenst dit land nog aan Bolivia en Argentinië. De hoofdstad van Chili is Santiago dat ongeveer 5,5 miljoen inwoners telt. Wat veel mensen niet weten is dat het wereldberoemde Paaseiland officieel tot Chili behoort. Dit eiland is vooral bekend door de vele paaseilandbeelden (Moai) die er te vinden zijn. Deze beelden zijn waarschijnlijk gemaakt vanaf de 11de eeuw en worden veelvuldig bezocht door toeristen, ondanks dat het een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld is. Daarnaast vind je in Chili ook nog deels het meest ruige landschap van Zuid-Amerika: de Patagonië landschappen die bestaan uit bergen, gletsjers, meren en rivieren. In Chili liggen daarom ook verschillende nationale parken, waarin je deze prachtige natuur kunt bewonderen. Doordat Chili maar liefst 4300 km lang is en zich bijna uitstrekt van de tropen tot aan de poolcirkel kun je hier uiteenlopende landschappen bezichtigen. Van de droogste woestijn ter wereld in het noorden van Chili tot aan de gebergtes in het zuiden van dit uitgestrekte land maakt het ideaal om te backpacken in Chili.

3) Brazilië

Natuurlijk mag Brazilië, mede door haar populariteit en haar vele bezienswaardigheden, niet ontbreken op deze lijst. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land van de wereld op Rusland, Canada, de VS en China na. Niet gek dus, dat er zoveel te zien en te doen is in dit kolossale land. In Brazilië kun je zelfs één van de nieuwe zeven wereldwonderen bezichtigen: het Cristo Redentor standbeeld dat uitkijkt over de stad Rio de Janeiro. Rio de Janeiro is samen met Sao Paolo een van de drukste en grootste steden van Brazilië. Brazilië staat vooral bekend om haar wereldberoemde carnaval, de parelwitte stranden, het Amazonegebied en de passie voor voetbal. Naast al deze schoonheid heeft Brazilië ook wat minder mooie kanten: de zogenoemde Favela's, de sloppenwijken waar voornamelijk armoede en criminaliteit heerst. Toeristen wordt daarom aangeraden om deze gebieden te vermijden waar mogelijk en dure spullen thuis te laten. Maar dit is zeker geen reden om Brazilië niet te bezoeken! 

Koop hier direct jouw vliegtickets naar Brazilië!

Terug naar overzicht