Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Activiteiten en excursies in en rond Valencia

Activiteiten en excursies in en rond Valencia

Valencia is een prachtige stad in Spanje vol met leuke activiteiten en interessante excursies. Als je afreist naar deze bruisende metropool, wil je natuurlijk wel alles uit je verblijf kunnen halen. Naast de mooie stranden en de heerlijke paella, heeft Valencia namelijk nog veel meer moois te bieden. Niet alleen in de stad zelf, maar ook net daarbuiten. Om je vakantie nog completer te kunnen maken hebben we een aantal interessante activiteiten en excursies voor je uitgelicht. Van de indrukwekkende kathedraal van Valencia tot aan de bruisende wijk Eixample. Laat je betoveren door de magie van Valencia en beleef de Spaanse cultuur.

Leuke activiteiten in de buurt van Valencia

Als je in Valencia op vakantie bent, dan is een uitstapje naar het nabijgelegen Albufera zo gemaakt. Deze plaats ligt op slechts 10 kilometer afstand van de Spaanse stad. Een activiteit welke je dan zeker niet mag missen is een bezoek aan het natuurpark Albufera Valencia. Dit prachtige natuurpark heeft meer weg van een paradijselijk oord. Je begeeft je dan ook echt even in een andere omgeving. Je kunt ervoor kiezen om het park per boot te verkennen, maar er zijn ook diverse wandelingen mogelijk. Rust en ontspanning staan centraal bij een bezoek aan dit park. Nog een leukste bijkomstigheid: het typisch Spaanse gerecht Paella kent hier zijn oorsprong. Reden te meer dus om een vorkje mee te prikken.

Toeristische trekpleisters Valencia die je niet mag missen

Nog een leuke excursie tijdens je vakantie in Valencia is een uitstapje naar L’Oceanogràfic. Dit is niet zomaar een zee aquarium. Oceanogràfic behoort zelfs tot de top 10 van meest indrukwekkende aquaria ter wereld. Niet alleen qua bijzondere zoogdieren en vissoorten, maar zeker ook voor wat betreft de architectuur. Het aquarium bestaat uit maar liefst 9 grote zuilen die onderling met elkaar verbonden zijn door middel van tunnels. Bijzonder is ook dat de bassins zich merendeel ondergronds bevinden wat voor een bijzondere beleving zorgt. Toeristische tickets Valencia bestel je eenvoudig via de website van VisitValencia. Hier koop je jouw entreekaarten ook nog eens met een leuke korting.

Excursies in Valencia

Deze bruisende stad heeft zoveel te bieden dat een vakantie bijna altijd te kort is. De Plaza de Toros bijvoorbeeld, laat je kennismaken met het typische Spaanse stierenvechten. De arena is een bezienswaardigheid op zich en zeker de moeite van het bezoeken waard. Wil je de Spaanse romantiek opsnuiven tijdens je vakantie in Valencia? Breng dan een bezoek aan het oude Stadhuisplein. De Plaza del Ayuntamiento heeft vooral bij zonsondergang een haast feeërieke uitstraling. De imposante fontein in het midden van het plein geven de plaats charme en magie.

Met zoveel leuke activiteiten en excursies in en rondom deze Spaanse stad, kunnen we ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Praktische tips voor reizen naar Spanje kunnen je dan op weg helpen. Des te beter je jouw vakantie naar Valencia voorbereid, des te meer je kunt genieten van al het moois wat deze Spaanse stad te bieden heeft.

Terug naar overzicht