Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Frankrijk is al jarenlang het populairste vakantieland onder ons Nederlanders. Er trekken jaarlijks miljoenen Nederlanders naar Frankrijk om hier hun welverdiende vakantie vieren. Frankrijk is door veel redenen zo populair geworden. In Frankrijk kan je namelijk terecht voor prachtige ongerepte natuur, de lokale culturen, bruisende steden, witte stranden en heel veel activiteiten. Omdat er zoveel te beleven is in Frankrijk hebben wij een lijstje gemaakt met dé bezienswaardigheden van dit prachtige land. Deze mag je absoluut niet gemist hebben!

Parijs

Parijs, de stad van de liefde, is de hoofdstad van Frankrijk. Deze immens grote stad is een zeer populaire trekpleister met vele bezienswaardigheden. De bekendste en meest in het oog springende is toch wel de Eiffeltoren. De Eiffeltoren ontvangt jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is hiermee het meest bezochte monument ter wereld. Het drukstbezochte museum ter wereld, het Louvre, ligt eveneens in Parijs. Kunststukken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo zijn slechts enkele van de grote collectie aan pronkstukken in het museum. Ook het drukstbezochte pretpark ter wereld, Disneyland Parijs, ligt in de omgeving van Parijs. Het gehele pretpark is in het thema van Walt Disney met de Space Mountain als bekendste achtbaan van het park.

Côte d'Azur

De provincie Côte d'Azur is een zeer populair vakantiegebied, gelegen aan de Middellandse zee. Het bekendste gebied binnen Côte d'Azur is het prinsdom Monaco. Monaco is een van de rijkste gebieden ter wereld en wereldwijd bekend van de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Marseille, de hoofdstad van Côte d'Azur is een bruisende stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook de steden Nice, Montpellier en Avignon zijn mooie steden om te bezoeken. De Côte d'Azur draait echter om de kust en het binnenland. In de kuststreek of Franse Riviéra liggen populaire vakantiebestemmingen zoals Cannes en Saint-Tropez. De binnenlanden worden gekenmerkt door prachtige en heerlijke geurende lavendelvelden.

Rhône-Alpes

Het gebied Rhône-Alpes is een van de grootste regio’s in Frankrijk en ligt zoals de naam al doet vermoeden in het gebergte de Alpen. In deze regio kun je terecht voor schitterende uitzichten, enorm gezellige steden en wat actievere bezigheden zoals wintersport en bergbeklimmingen. Wanneer je op zoek bent naar gezelligheid bezoek dan eens Lyon, Saint-Etienne en Grenoble. Voor een prachtig uitzicht kunt u een van de vele bergen op met een kabelbaan. Het hoogtepunt is de Mont Blanc, de hoogste berg in het Alpen gebergte. De wintersporters ons ons kunnen hun ei kwijt in Les 3 Vallees, Les Portes du Soleil en Paradiski.

Kastelen en Chateau’s

Frankrijk kent vele prachtige kastelen en château’s, meer dan vijfhonderd maar liefst. Een van de bekendste is Mont Saint Michel. Dit enorme kasteel ligt voor de kust van Bretagne en is zo bijzonder omdat het tijdens vloed alleen via de verhoogde weg te bereiken is. De meeste Franse kastelen en château’s liggen in het Loire gebied. In dit gebied liggen maar liefst 140 kastelen. De bekendste kastelen binnen dit gebied zijn het Kasteel van Villandry en het Kasteel van Chinon.