Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Vakantie Engeland

Nederlanders bezoeken graag alle uithoeken van de wereld. Wij als wereldreizigers snappen dit volkomen, toch zijn er dichtbij veel meer mooie plekken dan je denkt. Ga eens op vakantie in Engeland bijvoorbeeld. Als je van tevoren rekening houdt met net wat meer regen dan een Nederlandse zomer dan zal je niet teleurgesteld worden. Engeland staat namelijk bol van indrukwekkende steden, prachtige natuur en historisch erfgoed.

In dit artikel vertellen wij alles over een vakantie Engeland. Het is namelijk niet alleen een prachtig land, een reis is ook nog eens super voordelig. Wanneer je goed zoekt dan kan je al voor een paar tientjes retour naar een Engelse bestemming. Verder beschrijven we de beste bestemmingen, de mooiste bezienswaardigheden, de beste reistips en nog veel meer. Wil jij naar Engeland op vakantie? Lees dan vooral verder!

 

Stedentrip Londen

Om maar gelijk een open deur in te trappen, dit is namelijk een open deur met een reden, vertellen we meer over Londen. Londen is de hoofdstad van Engeland en het is werkelijk waar een gigantische stad. De gehele stad beslaat maar liefst 1.577 vierkante kilometer aan oppervlakte en telt een kleine 9 miljoen inwoners. Om een beeld te geven; Amsterdam is 219 vierkante kilometer groot en telt een kleine 900.000 inwoners.

Zoals je dan wel kunt verwachten zijn er enorm veel bezienswaardigheden Londen. Wij gaan je alles vertellen over de leukste en mooiste trekpleister om jouw tripje naar Londen onvergetelijk te maken. De Big Ben en de London Eye zijn nagenoeg niet te vermijden. Niet alleen zijn ze wereldberoemd, het zijn natuurlijk ook enorme bouwwerken en daarom vanuit een groot deel van Londen te beschouwen. Ook de Tower Bridge, de Tower of London en Buckingham Palace kunnen in hetzelfde rijtje geplaatst worden. Wellicht om even duidelijk te zijn, Londen staat vol van dit soort prachtige en indrukwekkende bouwwerken. Het British Museum, de St. Paul’s Cathedral, Westerminster Abbey en het Palace of West dienen ook niet vergeten te worden.

In het midden van deze urban jungle is gelukkig ook genoeg groen te vinden. In de parken St. James’s Park, Regent’s Park, Hyde Park en de Kensington Gardens kan je de stadse drukte vermijden en heerlijk tot rust komen. Ook kunst en historie liefhebbers komen aan hun trekken. Hiervoor kunnen het Natural History Museum, het Victoria and Albert Museum, de National Gallery bezocht worden.

Stedentrip Londen

 

Stedentrip Newcastle

Newcastle Upon Tyme, in de volksmond simpelweg Newcastle genoemd, leent zicht perfect voor een lang weekend weg. Een stedentrip Newcastle zal in het teken staan van kenmerkende scenery, moderne kunst, gezellige markten, historische architectuur en feesten tot diep in de nacht. Daarnaast is Newcastle een studentenstad en bekent om de vele sportevenementen en bijbehorende evenementenhallen.

Om te beginnen met deze sportevenementen, de bekende voetbalclub Newcastle United zit natuurlijk gevestigd in Newcastle. Het stadion St. James Park biedt plaats aan maar liefst 52.387 toeschouwers. Zo kan je van voetbal op het hoogste Engelse niveau genieten. S ’avonds wordt Newcastle omgetoverd tot één grote feestbestemming. Er zijn vele clubs en feestkroegen waar je tot diep in de nacht je innerlijke party animal kunt laten uitrazen.

Ben jij meer een liefhebber van de toeristische hotspots en bezienswaardigheden Newcastle, ook jij kan dan je ei kwijt. Om te beginnen is de kade langs de rivier Quay een gezellig en levendig gebied. Op de Grainger Market kan je lekker rondslenteren en plaatselijke delicatessen en souvenirs kopen. Uit op kunst? Bezoek het Baltic, museum voor moderne kunst, of het Discovery Museum. Een opvallend en bekend kunstwerk is de Angel of the North. Hier kan je naast de kunst ook genieten van een prachtig uitzicht.

Stedentrip Newcastle

 

Stedentrip Liverpool

De stad Liverpool gelegen in het Noordwesten van Engeland herbergt een kleine 500.000 inwoners. Hiermee is Liverpool qua grootte vergelijkbaar met een stad als Den Haag. Waarin de steden ook te vergelijken zijn is het feit dat beide steden aan de kust liggen. Nu staat Liverpool niet bekend als een populaire badplaats maar een stad aan de zee heeft altijd wat extra’s.

Zoals een grote stad betaamt zijn er veel bezienswaardigheden Liverpool. Cultureel, architectonisch, sportief, Liverpool heeft op zo’n beetje elk vlak wel wat te bieden. Zo kunnen liefhebbers van architectuur en godsdienst een bezoek brengen aan de Anglican Cathedral en de Metropolitan Cathedral. Verder staat Liverpool bekend om de Liverpool Town Hall, Albert Dock en de wereldberoemde band The Beatles. Niet gek dat er dan ook genoeg dingen omtrent de band te zoen zijn, zoals de Beatles Story.

Liverpool is de thuisbasis van twee grote rivaliserende voetbalclubs, namelijk Liverpool en Everton. De stadions van de twee ploegen, Anfield en Goodison Park, liggen op schoot worp afstand van elkaar en spelen beide op het hoogste Engelse niveau. Nu we toch bij evenementen aanbeland zijn, in de Echo Arena vinden veel evenementen plaats. Denk aan optredens van Beyoncé, Katy Perry, maar ook sportevenementen als het Europees kampioenschap badminton. Je ziet het, voor ieder wat wils!

Stedentrip Liverpool

 

Stedentrip Manchester

Manchester is met een kleine 550.000 inwoners de op vier na grootste stad van Engeland. Manchester staat wereldwijd bekend als een textielstad, de voornaamste redenen hiervoor zijn de industrieel revolutie en het feit dat Vlaamse wevers zich in de stad gevestigd hebben. De stad is daarnaast bekend om de muziek, sport en zijn geschiedenis.

Een van de bekendste bezienswaardigheden Manchester zijn toch wel Albert Square, de Town Hall en The Lowry. Op Albert Square en rondom The Town Hall is er genoeg te beleven en kan je lekker terrassen. The Lowry is een zeer uniek gebouw bestaande uit theaters, een studio en een kunstgalerij. Manchester biedt veel gelegenheden om van kunst te genieten. Zo kan je ook terecht in het National Football Museum, Museum of Science and Industry en de Art Gallery.

Kom jij meer voor je rust en wil je een zijn met de natuur, dan kan je eens een wandeling maken in Heaton Park en Peel Park. Dit zijn twee prachtige parken waarin je de stade vibes even kunt ontvluchten. Er is nog meer groen in de stad te vinden, en dat in de vormen van Old Trafford en het Etihad Stadium. Dit zijn respectievelijk de stations van Manchester United en Manchester City. Beide ploegen worden bestempeld als een van de grootste van Engeland en zelfs van de wereld. Kortom; genoeg te doen tijdens je Manchester stedentrip.

Stedentrip Manchester

 

Overige plaatsen

Naast de grote Engelse steden zijn er nog veel meer bruisende steden waar je meer dan een leuke stedentrip kunt hebben. Van typische Engelse steden tot moderne urban jungles, er is voor ieder type liefhebber wel wat te vinden.

 De kleine plaats Bath is na Londen de meest bezochte toeristische plaats van Engeland. De voornaamste redenen hiervoor zijn de Romeinse badhuizen en spa’s. Daarnaast is Bath onderdeel van UNESCO world heritage. Kortom; een zeer unieke bestemming!

In Oxford, voornamelijk bekend als universiteitsstad, komen de historische en architectonische liefhebbers enorm goed aan hun trekken. De stad staat namelijk vol van prachtige en indrukwekkende bouwwerken.

Wie naar Engeland gaat denkt waarschijnlijk ook aan het bezoek van een pub. Wat dit betreft ben je in York op de goede plaats. York is een historische stad met ouderwetse maar ook moderne vibes. In de smalle steegjes en grote pleinen vind je een stedetrip vol pubs, festivals en musea.

Last but not least; het wereldberoemde Stonehenge. Iedereen kent het wel. Er worden dan ook vele tripjes aangeboden naar deze toeristische hotspot. De eerste bevindingen dateren uit 8.000 voor Christus en het is dan met recht een van de meest interessante bezienswaardigheden van Engeland te noemen.

Stonehenge Engeland