Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Wij Nederlanders zien Duitsland niet zo een, twee, drie als vakantieland. Toch is Duitsland echt een prachtig land met voor iedere type reiziger wat wils. Een vakantie Duitsland of een stedentrip Duitsland zijn dus beide twee zeer goede opties. Met name de duitse steden lenen zich uitstekend voor een spannende stedentrip. Elke stad en elke gebied heeft weer zijn eigen charmes, bezienswaardigheden en activiteiten. Wij willen dat jij natuurlijk de leukst mogelijk vakantie hebt. Daarom zetten wij alles over Duitsland op een rijtje om jou zo goed mogelijk te voorzien van informatie én inspiratie!

Berlijn

Wie aan een stedentrip in een Duitse stad denkt, denkt vrijwel meteen aan Berlijn. Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, wordt namelijk gekenmerkt door zowel historie als moderniteit. De stad heeft veel historisch erfgoed, maar is daarnaast ook een van de hipste steden ter wereld. Wij zetten de bezienswaardigheden Berlijn voor je op een rijtje. De Berlijnse Muur kan je eigenlijk (figuurlijk) niet omheen als je naar Berlijn gaat en bijbeborend het Mauersmusem. De welbekende Brandenburger Tor en Unter Den Linden bevinden zich aan de Pariser Platz. Een volgend historische bezienswaardigheid is Charlie Checkpoint, dit was een bekende doorgang tussen Oost- en West-Berlijn. Een gebouw dat je van vrijwel elke uithoek in Berlijn kan zien is de 368 meter hoge Fernsehturm. Het parlementsgebouw, of ook wel Rijksdaggebouw, is ook een zeer indrukwekkende verschijning. Wil je je stedentrip Berlijn geheel feestend doorbrengen in de meest unieke clubs, dan moet je de Kitkat-club, de Berghain en de Tresor bezocht hebben!

München

Veel Nederlanders komen lang München, onderweg naar wintersport. Het is echter ook zeer zeker de moeite waard om München zelf te bezoeken. Alleen al het Oktoberfest is een stedentrip München waard. München staat bekend als een zakenstad maar er zijn veel prachtige historische gebouwen, musea, pleinen en andere bezienswaardigheden München te vinden. Het München Residenz is een prachtig, voormalig koninklijk, paleis te vinden in het centrum van München. De Frauenkirche is de grootste kerk van München, het opvallende aan deze kerk is dat het grotendeels van rode baksteen is gebouwd. Het Marienplatz is hét centrale plein van de stad, hier is een prachtig standbeeld van de heilige maagd Maria te vinden en ook wordt de Kerstmarkt van München hier gehouden.

Hamburg

Hamburg is de op een na grootste stad en de belangrijkste havenstad van Duitsland. Daarnaast is een stedentrip Hamburg een van de leukste van Duitsland. Hamburg kent vele mooie gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden Hamburg. Hamburg ligt aan de rivier de Elbe, hierdoor wordt de stad gekenmerkt door vele leuke en ook prachtige bruggen. Liefhebbers van musea kunnen terecht in de Hamburger Kunsthalle, dit kunstmuseum is verdeeld over drie net zo leuke locaties. Liefhebbers van architectuur kunnen terecht bij de ruïne St. Nikolai, het Rathaus, het Deutsche Schauspielhaus en de Elbphilharmonie. De feestbeesten onder ons kunnen terecht in de wijk Sankt Pauli, hier vindt je kleine gezellige kroegen tot grote enerverende clubs.

Keulen

Keulen is een grote stad nabij de grens met Nederland. Een stedentrip Keulen is zeer populair onder ons Nederlanders, en dit is niet alleen vanwege de gunstige ligging. De stad bestaat namelijk grotendeels uit prachtige naoorlogse architectuur, een bruisend nachtleven en is met name geliefd vanwege de kerstmarkten. De Dom van Keulen, goed te zien op de onderstaande foto, is een 157 meter hoge kerk en een werkelijk architectonische parel. Een andere prachtige kerk is de Grote Sint-Martinuskerk. De geschiedenis liefhebbers kunnen terecht in de oude wijk Altstadt. Hier vind je vele leuke winkels, terrasjes en restaurant. Een leuke activiteit om te doen, met name s ’avonds, is met de kabelbaan over de Rijn. Zo krijg je een mooi beeld van de stad. Het Keulse stadshuis, ook wel Rathaus genoemd, is een prachtig historisch gebouw en ook zeker de moeite waard voor een bezoek.

Düsseldorf

Wij Nederlanders kennen Düsseldorf voornamelijk van het welbekende vliegveld. Düsseldorf heeft echter nog veel meer te bieden en leent zich uitstekend voor een stedentrip Düsseldorf. Een eerste tip wanneer je naar Düsseldorf gaat is het kopen van een Düsseldorf card. Met een Düsseldorf card kun je zeer voordelig reizen met het openbaar vervoer en vele leuke bezienswaardigheden Düsseldorf bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de Altstadt bezoeken, dit is het historische centrum van de stad. Hier kun je terecht voor veel leuke terassen, restaurants en clubs. Ook historische gebouwen zoals de St. Lambertus Basilik, het Rathaus en de Andreskirche. Ben jij veel moderner aangelegd? Bezoek dan de Medienhafen. Hier vind je veel moderne en unieke architectuur. De wat shopaholics kunnen terecht in de Köningsallee. Dit is een leuke maar ook dure winkelstraat. Liefhebbers van rust en groen kunnen rustig wandelen door de Hofgarten, dit is een prachtig park in het centrum van de stad.

Frankfurt

Ook Frankfurt is voornamelijk bekend van het vliegveld onder ons Nederlanders. Maar ook Frankfurt heeft zoveel meer te bieden, een stedentrip Frankfurt is dus een hele goede keuze! Wanneer je letterlijk zoveel mogelijk van de stad wil zien dan kun je tegen betaling het panoramaterras bezoeken van de Main Tower. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook vanaf een van de vele bruggetjes over de rivier de Main heb je een mooi uitzicht over de stad. Shopfreaks kunnen hun ei en geld kwijt in de winkelstraat Zeil of het winkelcentrum My Zeil. Frankfurt kent een oude binnenstad met vele leuke bezienswaardigheden Frankfurt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Römerberg, het stadshuis Römer, de Sint-Pauluskerk, de Dom van Frankfurt en de Alte Nikolaikirche. Stap in de auto of trein voor een stedentrip Frankfurt en laat je verrassen door de charme van deze stad.