Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Vakantie China

China is een van de grootste landen ter wereld en met ruim 1.3 miljard inwoners qua inwoneraantal het grootste land ter wereld. China kent een zeer divers landschap, van de hoogste bergen ter wereld tot subtropische regenwouden, tot mooie stranden. China is een zeer modern land maar kent ook een zeer indrukwekkende geschiedenis met prachtige architectonische kunststukken. China is een ontzettend groot land dus er zijn ook ongekend veel bezienswaardigheden en leent het zich uitstekend voor een vakantie China. Het is haast onmogelijk om ze allemaal te bezoeken, daarom hebben wij een rijtje gemaakt met dé places to be and see in China. 

Chinese Muur

Als je aan bezienswaardigheden in China denkt, dan denk je vrijwel automatisch meteen aan de Chinese Muur. Dit is niet zonder reden. De Chinese muur is namelijk een zeer indrukwekkend stuk architectuur en is maar liefst 6.000 kilometer lang en is eén van de zeven wereldwonderen. De muur in de huidige toestand dateert van de periode 1368-1644. De muur is destijds gebouwd ter bescherming van vijandelijke nomadische ruitervolkeren. De Chinese muur is via veel plekken te bezoeken, wij raden het aan vanuit Beijing te doen, dit is verreweg de gemakkelijkste optie. Mutianyu is een van de meeste populaire gebieden van de muur.

Terracotta Leger

Het Terracotta leger is een zeer belangrijke archeologische vondst. Het werd gevonden in de omgeving van Xi’an in 1974. Het is een onderdeel van het mausoleum van keizer Qin Shi Huangdi dat is gebouwd in de heuvels van omgeving Xi’an. Het mausoleum bestond uit tempels, paleizen en grafgeschenken. Een van deze grafgeschenken is het Terracotta Leger, bestaande uit meer dan 9000 unieke levensgrote beelden van soldaten en paarden. Het leger is honderden jaren verborgen geweest onder een laag van grond en zand maar is in 1974 blootgelegd.

De Verboden Stad

De verboden stad is een historisch gebouw daterend uit 1422. Destijds was de verboden stad de plek van waaruit Chinese keizers hun rijk bestuurden. De stad is een mooi voorbeeld van de Ming en Qing dynastie.  De verboden stad ligt in Peking, de hoofdstad van China. Het gebied bestaat uit verschillende paleizen, paviljoenen en tempels die samen een klein dorpje of stad vormen. De Hall of Supreme Harmony is de trekpleister binnen de verboden stad. Dit is het grote houten bouwwerk wat het centrum van de verboden stad was. Het National Palace Museum Gugong is een museum wat gevestigd is in de verboden stad. In het museum vind je een uitgebreide collectie van alles uit de Ming en Qing dynastie. Denk aan kunst, sculpturen, meubels en serviezen.

Zhangjiajie

In het noorden van China bevindt zich een zeer spectaculair en even prachtig natuurpark genaamd Zhangjiajie. Het natuurpark kenmerkt zich door de vele zeer bijzondere puntige rotsformaties. Dit is een zeer indrukwekkend schouwspel om in real life te zien. In het park bevindt zich ook een glazen brug waar men overheen kan lopen. De brug is ongeveer 430 meter lang en ongeveer 300 meter hoog, mensen met hoogtevrees kunnen beter verder kijken wat betreft bezienswaardigheden. De Avatar Hallelujah Mountain is een van de bekendste delen in het park. Deze puntige rotsen lijken veel op de zwevende rotsen in de film Avatar, die de inspiratie dan ook uit dit park vandaan heeft gehaald.