Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen

Vakantie Kroatië

Kroatië is niet een vakantiebestemming waar wij Nederlanders zo een, twee, drie aan denken. Kroatië is echter een van de mooiste landen die er is met prachtige nationale parken, de mooiste kustplaatsen en bijzonder leuke steden. Wij Nederlanders zoeken graag de zon op in de zomervakantie, laat dat er nou net in overvloed zijn in Kroatië. In Kroatië vind je veel historische architectuur en een hartverwarmende cultuur. Omdat er zoveel te doen is in Kroatië zetten wij de leukste bezigheden en mooiste locaties op een rijtje. Wij vertellen je meer over de steden Zagreb, Split, Dubrovnik, Porec en Zadar. Daarnaast zijn de nationale parken ook zeker de moeite waard dus ook hier vind je meer informatie over! Laat je inspireren voor een vakantie Kroatië en bezoek eens dit prachtige land! 

Ben je op zoek naar de leukste bestemmingen van Kroatië en wil je dit horen van twee ervaringsdeskundigen? Bezoek dan eens Reiskick. 

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en zoals elke hoofdstad valt er genoeg te gebeuren. Voorheen was Zagreb niet de meest populaire vakantiebestemming maar het is de laatste jaren enorm in populariteit aan het stijgen. Zagreb kent vele leuke terrasjes, kroegen, winkelstraatjes en net name veel gezelligheid! Dit alles vind je vooral rond het Ban Jelacic Square Ook de feestbeesten kunnen hun ei goed kwijt in een van de discotheken in Zagreb. Cultuur en historie kan gevonden worden in de vorm van de Sint-Marcuskerk, de Zagreb Cathedral en Gornji Grad - Mevescak. Je ziet het een vakantie Kroatië of stedentrip Kroatië is een uitstekend idee!

Split

Split is een populaire toeristische trekpleister en veel mensen kiezen voor een vakantie Split of stedentrip Split. Wij snappen zeer goed waarom. In Split vind je een mooie mix van historie, cultuur en ook moderniteit. Je kan heerlijk genieten op het strand, zoals het Stadsstrand Bacvice en vanuit de haven leuke boottochtjes maken, zo zie je zoveel mogelijk van dit prachtige land! In Split vind je de leukste feesten van heel Kroatië, dus feestbeesten wat houdt jullie nog tegen? De mooiste plekken in Split zijn het Paleis van Diocletianus, de Kathedraal van Sint Domnius en de Mestrovic Gallery. Wat Split ook heel bijzonder maakt is de heuvel Marjan. Deze groene heuvel steekt boven de stad uit en geeft Split een zeer bijzondere uitstraling.

Nationale Parken

Kroatië heeft een prachtige natuur en kent vele werkelijk prachtige nationale parken. Deze nationale parken kunnen tegen betaling bezocht worden. Je kunt je ogen verwennen met de vele prachtige watervallen, kraakheldere wateren en volgroene bossen. Deze parken kunnen bewandeld worden, je kunt er heerlijk tot rust komen en in sommige parken kun je ook lekker afkoelen aan de voet van een waterval. Plitvice en Krka zijn de bekendste en meest populaire parken van Kroatië. Maar er zijn ook minder bekende pareltjes die zeker de moeite waard zijn. Het Mljet National Park, Kamenjak National Park en het Paklenica National Park zijn de minder bekende parken maar daardoor niet minder mooi!

Dubrovnik

Dubrovnik is de laatste jaren enorm populair en als je alleen al naar de foto’s kijkt snap je wel waarom. De stad heeft een uniek karakter en unieke looks. De stad kent vele prachtige bezienswaardigheden maar wat de laatste jaren met name een trekpleister is gebleken is het Fort Loverijenac. Dit oude verdedigingsfort is namelijk bekend geworden dankzij de hit-serie Game of Thrones. Wat echter het meest in het oog springt zijn de Stadsmuren van Dubrovnik. Deze stadmuren liggen bovenop een klif en lopen langs een groot deel van de kust. Wil je genieten van de gezelligheid van de stad, bezoek dan Stradun. Deze straat loopt dwars door de historische binnenstad en je vindt er veel leuke winkeltjes. Genoeg te doen dus tijdens je stedentrip Dubrovnik!

Porec

Porec is een kustplaats aan de westkust van Istrië. Niet heel verrassend voor een kustplaats heb je vele mooie stranden waar je lekker tot rust kan komen en de meer dan welkome afkoeling.  Er is echter nog veel meer te beleven tijdens je vakantie Porec. De Eufrasiusbasiliek is een basiliekcomplex uit de 6e eeuw. Deze basiliek is opgenomen op de wereldergoedlijst van UNESCO. De natuurlijk en activiteiten liefhebbers kunnen terecht in Lim. Lim bestaat ui de Limbaai en Limvallei. Je kunt hier een bijzondere grot bezoeken maar bijvoorbeeld ook lekker actief doen in de vorm van kajakken. Wanneer je genoeg hebt van het zoute water dan kun je tot afkoeling komen en jezelf vermaken in het waterpark Aquacolors. Leuke campings en mooie stranden vindt je rond Koversada. Waar wacht je nog op en ga voor een stedentrop Porec.

Zadar

Zadar is, verrassend genoeg, een prachtige kustplaats. Zadar heeft een lange en bewogen geschiedenis gehad. Waar het nu Kroatisch is, is het in het verleden ook Italiaas, Romein, Oostenrijks, Frans, Byzantijns, Hongaars en Venetiaans geweest. Hierdoor vind je een mix van veel culturen en architecturen terug in de stad. Architectonische blikvangers van de stad zijn toch wel de Church of St. Donatus en de Zadar Cathedral. Twee bijzondere plekken van Zadar zijn de Sea Organ en de Monument to the sun. Drankjes, terrasjes en gezelligheid zul je vinden op de People Square. Denk eens out of the box en ga voor een stedentrip Zadar!