Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Welke autoverzekeringen kun je overwegen als je op vakantie gaat

Welke autoverzekeringen kun je overwegen als je op vakantie gaat?

Met de zomer in volle gang, bereiden veel mensen zich voor op een welverdiende vakantie. Als je van plan bent om de auto te pakken voor je reis, is het belangrijk om je autoverzekering goed te bekijken voordat je vertrekt. In dit artikel bespreek ik enkele autoverzekeringen die je kunt overwegen wanneer je op vakantie gaat.

Groene kaart

Als je met de auto door Europa reist, is het belangrijk om een groene kaart bij je te hebben. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs dat aangeeft dat je auto is verzekerd tegen minimaal de wettelijke aansprakelijkheid in alle landen die op de kaart staan vermeld. Je kunt de groene kaart kosteloos aanvragen bij je verzekeraar.

Pechhulp

Als je op vakantie gaat met de auto, is het altijd mogelijk dat je pech krijgt onderweg. Je kunt overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor pechhulp in binnen- en buitenland. Hiermee heb je recht op hulp bij pech onderweg, zoals het vervangen van een lekke band of het repareren van een kapotte motor. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van deze verzekering goed doorleest voordat je hem afsluit.

Allriskverzekering

Als je op vakantie gaat met een relatief nieuwe auto, kan het verstandig zijn om een allriskverzekering af te sluiten. Hiermee ben je namelijk ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt, zoals wanneer je een boom raakt of tegen een paaltje aanrijdt. Het is wel belangrijk om de kosten van deze verzekering af te wegen tegen de waarde van je auto en de kans op schade.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen als je betrokken raakt bij een verkeersongeval in het buitenland. Deze verzekering dekt de kosten van juridische hulp bij het vaststellen van aansprakelijkheid en de afwikkeling van schadeclaims. Het is wel belangrijk om te weten welke juridische bevoegdheden de verzekeraar heeft in het betreffende land.

Als je op vakantie gaat met de auto, is het van groot belang om je Unive autoverzekering goed te bekijken en na te gaan welke verzekeringen voor jou relevant kunnen zijn. Denk daarbij aan de groene kaart, aanvullende verzekeringen voor pechhulp, een allriskverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Door vooraf aandacht te besteden aan je autoverzekering, kun je met een gerust hart op vakantie en voorkom je onverwachte kosten.
 

Terug naar overzicht