Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Weekendje weg voor studenten

5 keer leuke weekendjes weg voor studenten

Er zijn tal van gezellige, bruisende steden in Europa die zich perfect lenen voor heerlijke weekendjes weg. Ook voor studenten die er lekker een paar dagen tussenuit willen is er genoeg keus. Ben jij die student en op zoek naar een korte vakantie die lekker goedkoop is, niet al te ver van huis, en ook nog eens heel leuk? Denk dan eens aan de charmante Schotse stad Edinburgh, een bestemming aan de Nederlandse kust of de Belgische bierstad Brugge. Lees snel verder, en doe inspiratie op voor het ultieme weekendje weg!

Berlijn

De Duitse hoofdstad is een super leuke bestemming voor studenten, vanwege de hippe en moderne vibe die er hangt, de tal van uitgaansmogelijkheden, het goedkope eten/drinken (denk aan Duitse curryworst en heel veel bier), en het feit dat je er ook met de trein in no-time bent. Berlijn heeft veel te bieden voor iedereen, of je nu van cultuur, winkelen, uitgaan of lekker eten houdt. De mooie groene stadsparken zijn ook perfect om lekker met een kleedje en hapjes te ontspannen met je vrienden.

De Belgische Ardennen

Vlak bij huis, en toch zó anders; de Belgische Ardennen doen je denken dat je echt ver weg in het buitenland bent. Een tegenhanger van Berlijn, want je zult hier niet snel tot in de late uurtjes in een club staan, maar juist voor een groep vrienden is deze bestemming ideaal. Voor weinig geld huur je namelijk al een groot vakantiehuis of appartement waar je het hele weekend met iedereen kunt vertoeven. Sla lekker wat hapjes en drankjes in, neem spelletjes mee, zet een muziekje op en het is compleet! En wanneer je toch even zin hebt om actief te zijn, zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen en her en der een Belgisch biertje te drinken in een oud-bruin café.

Maastricht

Er is natuurlijk ook helemaal niks mis met een weekendje weg in Nederland. Ons eigen Kikkerlandje heeft namelijk ook hele gezellige en mooie bestemmingen waar je een heerlijk weekend kunt beleven. De Limburgse stad Maastricht bijvoorbeeld, waar je meteen verliefd zult worden op de vriendelijke mensen, de relaxte sfeer en de gezelligheid. Deze studentenstad telt tal van bruisende kroegen en bars, je kunt er heerlijk eten voor een prikkie, en natuurlijk de beste vlaai uit Nederland proeven! Je zult je met je vrienden in Maastricht geen minuut vervelen.

Edinburgh

Deze studentenstad was al even genoemd, maar is zeker de moeite waard om even toe te lichten. Op maar een uurtje vliegen van Nederland bevind je je namelijk in een van de meest gezellige steden van Europa. Al is Edinburgh nog redelijk onbekend onder jongeren, wanneer je er eenmaal  bent, zul je niet meer terug naar Nederland willen! Ierse pubs liggen er voor het oprapen en live muziek is er dood normaal.  In de zomer komt de stad tot leven, met als hoogtepunt het populaire Edinburgh Fringe Festival. Maar ook in de winter is Edinburgh een en al charme en zijn er volop leuke dingen om te doen.

Texel

Weer even terug naar Nederland, en dan naar de prachtige Waddeneilanden. De perfecte bestemmingen voor studenten die geen geld hebben voor vliegtickets, maar toch het gevoel willen hebben er helemaal tussenuit te zijn. Het eiland Texel is populair onder jongeren en niet voor niks. Het is de grootste van alle Waddeneilanden, en daarom is er ook genoeg te doen en te beleven. Er zijn gezellige, levendige dorpen te vinden, mooie stranden, tal van horeca gelegenheden en mooie natuur. Het maakt niet uit in welk dorp je verblijft; overal zijn restaurants, bars, winkels en hangt er een relaxte sfeer.

Je ziet het dus; voor een heerlijk weekendje weg met je vrienden hoeft je het niet eens zo ver te zoeken. Kies een van de bovenstaande bestemmingen, en heb gegarandeerd een top vakantie!

 

Terug naar overzicht