Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Wat te doen in Malaga

Málaga en de gevarieerde dingen te doen

Als vakantiebestemming is Málaga de laatste jaren erg upcoming. Dat zie je vooral aan de groei van het vliegveld van Málaga. Ook het aantal vliegtuigen dat vanuit Nederland aankomt op Málaga-costa del sol Airport zit in de lift. Wat maakt Málaga zo speciaal en waarom groeit de stad aan populariteit? En als je eenmaal in Málaga bent; wat te doen in Málaga?

Málaga als stedentrip

Spanje als vakantieland is over het algemeen erg in opkomst. Het land heeft een prima klimaat, een fijne cultuur, het eten is goed en het is ook een heel veilig land. Dat in tegenstelling tot landen die de laatste jaren in vergetelheid zijn geraakt zoals bijvoorbeeld Tunesië en Turkije. In Spanje is Málaga niet de enige populaire stedentrip bestemming, ook Barcelona, Valencia, Alicante, Madrid en Bilbao genieten van een toename van Nederlandse toeristen. Echter heeft Málaga nog wel een heel leuk stadscentrum dat pas de laatste jaren de waardering krijgt die het verdient! Málaga heeft enorm leuk stadscentrum met veel cultuur, hele goede stranden en een aantal bekende musea! Kortom, Málaga is als stad enorm gevarieerd.

Dingen te doen in en buiten Málaga

Behalve lekker eten kun je veel dingen in en buiten Málaga doen. Je kunt een dagje op een van de mooie stranden bij Málaga liggen. Denk aan de stadsstranden Misericordia, San Andres, Malagueta, Caleta maar ook El Palo en Pedregalejo iets verderop. Dan zijn er nog de stranden bij Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella en de andere kant op Torre del Mar en Nerja. Kortom, er zijn bij Málaga genoeg stranden om uit te kiezen. Heb je een auto, dan kun je naar dit soort steden toerijden.

Leuke dagtrips zijn Marbella met Puerto Banús en San Pedro. Als je vroeg genoeg bent dan kun je Ronda ook nog meepakken. Rijd je iets verder door dan heb je het Engelse Gibraltar met Tarifa. Je kunt ook een dagje naar Nerja of zelfs Granada! Nog verder zijn Sevilla en Córdoba. Je hoeft natuurlijk niet per se een auto tot je beschikking te hebben. Je kunt ook gewoon een excursie of een dagtrip vanuit Málaga boeken. Misschien is de Caminito del Rey wel iets voor jou?

Terug naar overzicht