Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Wat maakt Bali zo bijzonder?

Wat maakt Bali zo bijzonder?

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand in zijn of haar vriendengroep die een vakantie naar Bali heeft gemaakt, gaat maken of aan het plannen is? Dit Indonesische eiland is de laatste jaren dé bestemming geworden van Azië om te bezoeken. Wij vroegen ons af wat deze plek nou zo bijzonder maakt. Hieronder geven we meer informatie over Bali.

Tempels, stranden en natuur

Hoewel Indonesië een moslimland is, is Bali Hindoeïstisch. Het eiland wordt ook wel het eiland van de duizend tempels genoemd. Er zijn letterlijk duizenden tempels op Bali. Elke woning is er voorzien van een kleine tempel. We vonden hier een overzicht met de mooiste tempels. Naast de tempels die bij woningen staan zijn er een aantal die uitzonderlijk zijn en schitterend om te bezoeken! Hieronder hebben we aan de hand van meerdere websites een klein overzicht gemaakt met de 5 tempels die we tijdens je vakantie écht kunnen aanraden:

Je hele vakantie tempels bezoeken wil je natuurlijk ook niet. Het eiland kent gelukkig ook een ongekende natuur. In het noorden is Kintamani te vinden. Een prachtige bestemming met de bekende vulkaan Batur. Deze is te beklimmen onder leiding van een gids. Voor de mooiste natuur kun je het beste het eiland over toeren met een scooter en je komt schitterende landschappen tegen.

Waar prachtige natuur is in een tropische omgeving zijn ook schitterende stranden. Verspreid over het eiland kom je deze dan ook tegen. Voor meer informatie over de stranden is hier een overzicht te vinden.

Villa’s, eten en uitgaan

Betaalbaar in een luxe villa verblijven? Dat kan op Bali. Alles is er goed betaalbaar en je vindt er schitterende plekken die in Europa voor veel mensen niet betaalbaar zijn of het geld niet waard zijn. In Kuta en Seminyak vind je veel toerisme en zijn dan ook veel villa’s. Het uitgaansleven is ook hier te vinden. In de omgeving van Ubud kun je echter prachtige villa’s huren in mooie landschappen met rijstvelden. Een unieke kans dus. Een laatste reden om voor Bali te kiezen is het ontzettende lekkere (en ook betaalbare) eten. Verdiep je een beetje in de kookkunsten voordat je naar dit eiland vliegt en geniet van overheerlijke gerechten.

Terug naar overzicht