Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Voorbereidingen

Voorbereidingen

Wat moet je allemaal doen voordat je daadwerkelijk op vakantie kunt? Er zijn enkele dingen die je zeker niet moet vergeten. Zorg er onder andere voor dat je de juiste verzekeringen hebt afgesloten, belangrijke inentingen krijgt, je eventueel iemand regelt die op het huis of je huisdieren let en dat je paspoort of identiteitskaart nog lang genoeg geldig is. 

De juiste reisverzekering afsluiten

Om tijdens je reis zorgeloos te kunnen genieten is het belangrijk dat je op de juiste manier verzekerd bent, dit doe je door middel van het afsluiten van een reisverzekering. Het ligt aan de soort reis die je maakt welke verzekering voor jou geschikt is. Er is namelijk een verschil tussen de reisverzekeringen met betrekking tot wat er allemaal in de verzekering is opgenomen, zoals tot welk bedrag je bagage wordt verzekerd en op welke manier de schade aan bijvoorbeeld je accommodatie wordt afgehandeld. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een doorlopende verzekering af te sluiten, zo hoef je je nooit meer zorgen te maken om deze verzekering, maar blijft deze doorlopen tot wederopzegging. Wil je niet te veel betalen voor je reisverzekering dan raden wij je aan om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kan eenvoudig op bijvoorbeeld reisverzekering.nl

Inentingen

Vooral wanneer je een verre reis geboekt hebt, is de kans dat je een of meerdere inentingen moet nemen groot. Ook hangt dit af van het seizoen, of bijvoorbeeld het malariaseizoen gaande is tijdens jouw reisperiode. Het is dus belangrijk om te checken welke vaccinaties nodig zijn in het gebied dat jij gaat bezoeken en tijdig deze vaccinaties in te plannen. Sommige vaccinaties moeten bijvoorbeeld een aantal weken van te voren genomen worden, of er moet misschien een bepaalde tijd tussen de 1ste en 2de vaccinatie zitten voor een optimale werking. Informeer jezelf dus goed hierover!

Visum aanvragen

Erg belangrijk dat u voor het land waar u naartoe wilt ook de juiste papieren heeft. Voor veel landen buiten Europa zoals USA, Cambodja, Australie en Vietnam dien je namelijk een Visum te hebben. Dit hoeft geen probleem te zijn, u kunt deze namelijk eenvoudig aanragen bij E-visums. Deze aanvraag kost u maar enkele minuten, voor de bedragen raden we u aan om de website van E-visums te raadplegen.

Geldigheid paspoort checken

Iets anders dat heel belangrijk is om te controleren en wat sommige mensen helaas nog wel eens over het hoofd zien is de geldigheid van je reisdocumenten. De eisen qua geldigheid verschillen nog wel eens per land, maar je zit in ieder geval safe wanneer je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na thuiskomst. Het aanvragen en ontvangen van een nieuw paspoort duurt namelijk meerdere werkdagen, dus controleer dit goed voordat je op reis gaat!

Begin goed voorbereid aan je reis! Shop op Reisartikelen.nl

Reisartikelen.nl

Terug naar overzicht