Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Voorbereid op autovakantie

Voorbereid op autovakantie

Hoewel vakanties momenteel worden afgeraden is alle hoop gevestigd op de zomer van 2022. Veel mensen bleven dit jaar noodgedwongen thuis en daarom wordt verwacht dat er volgend jaar een toename te zien zal zijn in buitenlandse vakanties. Omdat er nog geen zekerheid is of vakanties volgend jaar wel door kunnen gaan is een autovakantie een veiliger alternatief. Autoverhuur kan je ver van te voren regelen en ook weer tijdig afzeggen als de vakantie toch onverhoopt niet door kan gaan. Ben je op zoek naar de voordelen van een autovakantie en tips? Je leest ze hier!

 

 

Vrijheid

Het grootste voordeel van een vakantie met de auto is de vrijheid die ermee gepaard gaat. Je kan in weinig tijd heel veel zien en beleven. Ook is het mogelijk om naar plekken af te reizen waar normaal gesproken weinig toeristen komen. Je hoeft met een autovakantie vooraf weinig te plannen. Veel mensen kiezen tijdens de reis de route en boeken plaatselijke hotels ter plekke voor overnachting.

 

Voorbereid op autovakantie

 

Voorbereiding

Hoeveel je voor je vakantie vastlegt is helemaal aan jou. Toch zijn er wel wat dingen waar je op moet letten voordat je met de auto vertrekt. In veel landen heb je een vignet nodig, deze kun je kopen bij diverse tankstations. Vooraf controleer je natuurlijk je auto, je wil niet met pech in het buitenland staan. Zorg voor voldoende ruitenwisservloeistof en controleer je bandenspanning bij vertrek. Daarnaast is het geen slecht idee om een extra reservesleutel mee te nemen voor het geval je je sleutel kwijtraakt of de batterij leeg is.

 

Geld besparen

Een autovakantie kan duur uitpakken als je veel rijdt in een auto die veel verbruikt. Zeker voor occasions geldt dat het brandstofverbruik soms erg hoog ligt. Kies daarom liever voor een vakantie met een duurzame auto, misschien zelfs elektrisch. In Europa groeit het aantal publieke laadpalen voor elektrische auto’s zodat je toch ver kunt komen met je auto. Daarnaast is elektrisch rijden een stuk goedkoper dan een benzine of diesel auto. Als je niet in het bezit bent van een auto kun je natuurlijk ook nog kijken naar autodelen of het huren van een auto voor je vakantie.

 

Terug naar overzicht