Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Visum aanvragen

Een snelle visumaanvraag?

Hier vind je wat tips!

Het reizen is tegenwoordig helemaal trendy. Er worden steeds meer verre reizen gemaakt in de laatste jaren, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Jongeren verkiezen zelfs een verre reis boven hun eigen huis of auto!

Mogelijkheden

Wanneer je de wijde wereld gaat verkennen, zijn er een heleboel dingen die je vooraf al moet regelen. Zeker wanneer je voor een langere tijd op reis gaat en een verre reis wil maken. Een visum regelen, is een van die noodzakelijke dingen! Voorheen kostte een visum aanvraag veel tijd en geduld. Tegenwoordig is dit al in een handomdraai geregeld. Voor een verre reis, kun je nu namelijk online je visum aanvragen. Dat is nog eens handig! Er zijn verschillende websites voor de aanvraag van je e-visum, kijk bijvoorbeeld op ESTA voor al deze mogelijkheden. ESTA is een organisatie die middels hun diensten en specialisme helpt bij het bemiddelen en aanvragen van de reistoestemming. Bovendien, je kunt bij ESTA op allerlei manieren betalen en hebt dus geen creditcard nodig. Het is tevens mogelijk om met iDEAL, Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro het e-visum te verkrijgen.

Let wel: Reis je met meerdere personen? Je moet ook een visum aanvragen voor alle vrienden, kinderen en kleinkinderen die meegaan op je trip. Des te meer reden om dit gemakkelijk online te regelen.

E-visum

Sinds januari 2018 kunnen reizigers met Nederlandse nationaliteit hun visum online verkrijgen. Men vraagt een e-visum aan en ontvangt hierna de digitale toestemming van de overheid voor het reizen. Omdat je visum al voor vertrek is goedgekeurd, hoef je op je bestemming niet meer in de rij voor het betalen van je ‘stamping fee’. Je kunt dan meteen onbezorgd aan je reis beginnen! Het e-visum dient in principe als vervanging voor het ‘visum on arrival’, dat men voorheen op plaats van aankomst nog moest regelen...

Terug naar overzicht