Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Vakantiepark in Nederland kiezen

Weg met het gezin? Zo kies je een geschikt vakantiepark in Nederland!

Spelletjes, speeltjes, games, opladers, kinderwagens, kleren, schoenen, medicijnen, zwempakken, die ene knuffel en ga zo nog maar een tijdje door… Op vakantie gaan met het hele gezin kan nogal wat stress en chaos opleveren. Er moet dan ook aan zoveel dingen worden gedacht! Alleen al bedenken waar de reis naartoe gaat is een hele uitdaging. De een wil een speeltuin en de ander wil een zwembad, hoe houd je iedereen tevreden?

Een geschikt vakantiepark vinden voor het hele gezin is een hele uitdaging; kies je voor een vakantiehuis in Overijssel of boek je toch een bungalow in Noord-Holland? Wij zijn er om te helpen! Als je dit stappenplan volgt beleeft iedereen in het gezin ongetwijfeld de vakantie van z’n leven!

 

Stap 1: Wie wil wat?

Oriënteren kun je leren. Het is goed om voorafgaand aan het boeken eens te kijken naar wat iedereen van de vakantie verwacht. Zowel jij en je partner, als je kinderen. Wat zijn de absolute musts van iedereen aan tafel? Strand en zon? Bos en activiteiten? Een glijbaan bij het zwembad? Laat je kinderen meedenken over de invulling van de vakantie, dan zullen ze er gegarandeerd ook meer zin in hebben!

 

Stap 2: Alles voor de kids?

Rekening houden met de kids is goed, maar niet iedereen wordt blij van zeer aanwezige mascottes, kidsclubs en kinderdisco’s. We zijn immers op zoek naar een vakantiepark waar ook jij als volwassene kunt ontspannen. Bepaal zelf waar jouw grens ligt, maar vergeet niet dat entertainment ook vooral voordelen met zich meebrengt. Wanneer de kids hun energie kwijt kunnen op het park, begin jij eindelijk aan dat boek dat al maanden op het nachtkastje ligt te verstoffen! Bovendien zullen de kinderen het ook een stuk beter naar hun zin hebben wanneer ze de vrijheid krijgen om op het park hun eigen gang te kunnen gaan.

 

Vakantiepark in Nederland

 

Stap 3: Zoeken, zoeken, zoeken

Nu we weten wat de kinderen willen, maar vooral ook waar de grens ligt, kunnen we gaan zoeken! Er zijn tientallen boekingssites te vinden online, dus het gevaar om te verdrinken in het aanbod van verschillende vakantieparken ligt op de loer. Het kan helpen om van tevoren een prioriteitenlijstje te maken en vooral daarop te blijven focussen. Wat vind jij het belangrijkst? Of dat nou entertainment, het soort accommodatie, de locatie of het horeca-aanbod op het park is: keep your eyes on the price!

 

Stap 4: Om tafel

Het is gelukt! Het perfecte vakantiepark is na een lange zoektocht gevonden en kan met trots gepresenteerd worden aan het gezin. Tromgeroffel… Tadaa! Als de vorige stappen soepel zijn verlopen zal deze stap een piece-of-cake zijn, maar juich niet te vroeg. Waarschijnlijk krijgt niemand 100% zijn of haar zin en zullen er compromissen moeten worden gesloten. Leg de keuzes die zijn gemaakt uit en focus vooral op wat er wél te beleven valt. Laat de voorpret maar beginnen!

 

Stap 5: Let’s go!

Iedereen klaar? Rijden maar! De auto is volgeladen en zelfs al leverde de inpak-fase nog wat stress op, iedereen zit met een glimlach en vol enthousiasme in de auto. En dat komt natuurlijk omdat jullie op weg zijn naar het perfecte vakantiepark! Have fun!

 

Terug naar overzicht