Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Vakantie Alicante

Vakantie Alicante

- Verrassend Alicante -

Alicante is een van de bekendste steden aan de Costa Blanca, gelegen in Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en op Valencia na de grootste stad van de Costa Blanca. De stad trekt veel toeristen. Het is voor velen een beginpunt voor een reis vol zon, zee, strand, kunst en cultuur. Alicante is de perfecte bestemming om de authentieke Spaanse sfeer te kunnen proeven en tegelijkertijd een relaxte zonvakantie met tal van toeristische activiteiten te beleven.

 

Het beste klimaat van Europa

De temperatuur in Alicante ligt het hele jaar hoog, in de winter is een dagtemperatuur tussen de 18-20 graden heel gewoon. Regen komt zelfs in de winter- en herfstmaanden amper voor. Tijdens de zomer is het er erg zonnig, rond de dertig graden. Hierdoor is de stad het hele jaar door te bezoeken en kan men er gedurende ieder jaargetijde rondlopen met korte mouwen. De zwoele temperaturen zorgen ervoor dat de terrassen in het centrum lekker vol zitten. Zowel Spanjaarden als toeristen genietend van tapas en een wijntje tot laat in de nacht. ’s Zomers worden de prachtige stranden van de stad veel bezocht door zonaanbidders. Zo is het 900 meter lange stadsstrand Playa del Postiguet een echte hotspot voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Er is van alles te beleven. U kunt er snorkelen, surfen en natuurlijk lekker ontspannen in de zon.

 

Authentiek Spaans

Alicante is voor Spaanse standaarden een vrij kleine stad, ongeveer twee keer zo groot als Utrecht. Er wonen in verhouding echter weinig mensen: ongeveer evenveel als in Utrecht. Dit maakt Alicante een rustige, ontspannen stad waar dezelfde gezellige sfeer hangt als in veel  kleine Spaanse dorpjes in het gebied. Je proeft hier de authentieke Spaanse sfeer terwijl je toch ook geniet van allerlei toeristische attracties. Opvallend aanwezig in de stad is de 166 meter hoge heuvel Monte Benacantil met het bijbehorende Castillo de Santa Bárbara. Dit kasteel is afkomstig uit de negende eeuw en nog in relatief goede staat. Van bovenop de heuvel geniet u van een prachtig uitzicht over de oude binnenstad. Ook in de zomer ’s avonds te bezoeken, geweldig om daar naar de ondergaande zon te kijken

 

Casco Antiguo

Casco Antiguo, ofwel de oude binnenstad van Alicante, is heerlijk om doorheen te struinen. Het oude centrum ligt tussen de Rambla Méndez Núñez en de Monte Benacantil in. De oude binnenstad van Alicante telt tal van mooie bezienswaardigheden. Hier vindt u onder andere de Basílica de Santa Maria en het wonderschone Placa de l’Ajuntament. Op dit plein is een prachtig gemeentehuis gevestigd met daaromheen kleinere pleintjes vol gezellige terrasjes. Tijdens een wandeling door het oude centrum wordt u verrast door de knusse Spaanse sfeer die er heerst in de schattige smalle straatjes. Wie verder wandelt door dit deel van de stad komt nog meer mooie bezienswaardigheden tegen, waaronder Palacio Maisonnave, Teatro Principal, Plaza Ayuntamiento en Mercado Central.

 

El Barrio

Naast Casco Antiguo is ook El Barrio een erg mooie wijk om doorheen te wandelen. El Barrio kenmerkt zich met kleurrijke authentieke Spaanse huisjes. Ook dit is een erg oude wijk met gebouwen van honderden jaren oud. Er is veel hoogteverschil in de straatjes. Wie er wandelt moet dan ook niet opkijken van de vele trapjes die er beklommen moeten worden. Ondanks het geklauter zorgen de kleine trapjes toch voor veel sfeer in dit gedeelte van de stad. Dankzij het hoogteverschil kunt u onverwachts tegen pleintjes met geweldige uitzichtpunten aanlopen. El Barrio zit dan ook vol met mooie verrassingen.

 

Alicante voor jong en oud

Wij krijgen nog wel eens te horen dat de Costa Blanca een wat “oubollig” karakter heeft. Niets is minder waar. Ja door het heerlijke klimaat zijn er veel oudere mensen die hier overwinteren. Of na hun pensioen een huis kopen in Spanje om er permanent te wonen. Maar in Alicante is genoeg te beleven voor jong en oud! Als makelaar in deze regio laten wij onze klanten ook die bezienswaardigheden zien die voor hun belangrijk zijn. Middagje shoppen, tapasroute, cultuursnuiven of het beoefenden van diverse watersporten in Alicante? Het kan er allemaal. En dit van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. En wil je echt een paar dagen gaan feesten? Boek dan voor minder dan 100 euro een retourtje naar Ibiza, in minder dan een uurtje ben je op het party eiland

 

Terug naar overzicht