Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Een unieke ervaring tijdens een rondreis door Marokko

Een unieke ervaring tijdens een rondreis door Marokko

Het magische Marokko staat ook wel bekend als het land van duizend en één nachten, en dat voel je meteen wanneer je hier aankomt. Vooral tijdens een prachtige rondreis Marokko kom je de meest geweldige bezienswaardigheden tegen op plekken die je anders nooit zou zien. Kies voor een groepsrondreis, een individuele rondreis of een georganiseerde wandelreis, en wissel kleurrijke steden af met pittoreske bergdorpjes, chaotische markten, heerlijk eten en tochten door het ruige Atlasgebergte, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Benieuwd geworden naar Marokko? Hier komen de mooiste bestemmingen die je tijdens je rondreis door dit geweldige land niet mag missen:

Marrakesh

Een logische bestemming om mee te starten of te eindigen tijdens je rondreis, en zeker een stad die niet mag ontbreken. Deze bruisende en kleurrijke bestemming ligt aan de voet van het Atlasgebergte en is chaotisch, historisch, levendig en charmant tegelijk. Laat je zintuigen de vrije loop op de lokale avondmarkt in Djemma el Fna, die plaatsvindt in de authentieke souks, terwijl je de lekkerste streetfood proeft. Duik ook zeker in de rijke geschiedenis van de stad; de Saadian-graven en het El Badi-paleis geven bijvoorbeeld een perfecte kijk in het verleden. Verder kun je om een traditionele Hamam natuurlijk niet heen, en moet je vooral lekker je neus volgen in alle kronkelende straatjes.

Dades Valley

Wanneer je je in een sprookjesomgeving wilt wanen, ga dan tijdens je rondreis door Marokko zeker naar de Dadès-vallei, die zelfs surrealistisch lijkt. Van de torenhoge Atlas in het noorden,  tot de ruige Jebel Saghro regio in het zuiden, ligt deze vallei bezaaid met oases en eeuwenoude paleizen.  Deze maken dat de streek ook wel de bijnaam “Vallei van de 1000 Kasbahs” heeft gekregen. Je kunt de Dades vallei vanuit de auto bewonderen, maar ook te voet, via de beroemde nomadenroutes.

Merzouga

Te midden van de uitgestrekte Sahara-woestijn van Marokko ligt dit kleine, maar prachtige dorpje. Echt een lust voor het oog!  Ondanks dat Merzouga niet groot is, zijn er een hoop mooie bezienswaardigheden te vinden, en is het een populaire verblijfplek om vanuit hier de geweldige omgeving te gaan ontdekken. Alhoewel er veel bezoekers (vooral uit Marokko zelf) naar Merzouga komen, is het dorpje vrij onaangetast gebleven, en leven de Berbers nog  zoals vroeger. Er zijn verschillende tours te boeken die je naar het hart van de Sahara brengen met een jeep, kameel, of op een andere manier.

Meknes

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van deze schilderachtige Marokkaanse stad die gebouwd is op de top van een heuvel.  Dat maakt een bezoek juist zo leuk! Meknes ligt in het Noorden van Marokko vlakbij Fez, en bestaat uit twee gedeelten: het oude en het nieuwe Meknes. Beide hebben hun unieke charme, maar wanneer je voor authenticiteit gaat moet je zeker het historische Meknes bezoeken. Met zijn bijnaam “Keizerlijke Stad', heeft Meknes een rijk verleden, en de stad zit vol met  bruisende souks, moskeeën, en eeuwenoude Romeinse ruïnes. Daarnaast kun je heerlijk eten en drinken in Meknes en helemaal opgaan in de sfeer wanneer je door de stoffige, smalle straatjes loopt.

Toubkal Nationaal Park

Wil je tijdens je rondreis door Marokko even helemaal off the beaten path? Ga dan naar dit ongerepte Nationale Park in het Hoge Atlasgebergte van Marokko, van waaruit je een tocht kunt maken naar de beroemde Jebel Toukal; de hoogste berg van Noord-Afrika. Buiten deze tocht, lopen er kriskras tal van bergpaden door het park, die starten vanuit Imlil. Onderweg kom je buiten rust, stilte en adembenemende landschappen soms ineens een aantal locals tegen die tajine verkopen naast de weg. Lekker meegenomen!

Lees hier meer inspirerende verhalen over een vakantie naar Afrika.

Een fly drive naar Marokko

Kun je niet wachten om deze en andere prachtige bestemmingen in Marokko te gaan bezoeken? Denk dan eens aan een fly drive naar Marokko, waarbij je in de meeste gevallen eerst naar Marrakesh vliegt, en vanuit daar het hele land kunt doorkruisen. Boek een single groepsreis, een familierondreis, een privé rondreis of een rondreis die speciaal gericht is op het reizen met kinderen. Het kan allemaal!

Boek dus snel jouw fly drive naar Marokko, en waan je binnenkort zelf in Arabische sferen…

Terug naar overzicht