Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Top 5 activiteiten Indonesie

Top 5 activiteiten Indonesië

Indonesië is een enorm groot land en is tevens erg divers. Prachtig natuurschoon en diverse culturen zijn er hier in overvloed en samen met het Nederlandse verleden, zorgt dit ervoor dat het een populaire vakantiebestemming is geworden van veel Nederlanders. Om het je toch een beetje makkelijker te maken waar je naartoe moet hebben wij onze 5 favoriete activiteiten in Indonesië opgesomd. Natuurlijk zijn er talloze andere activiteiten die ook de moeite waard zijn tijdens een rondreis Indonesië !

1.Borobudur Tempel in Java

Dit 1000 jaar oude tempel geeft je een prachtige inkijk in de historie van het Boeddhisme in Indonesië en is zeker de moeite waard! Het is een groot complex met prachtige gebouwen en smalle gangetjes. Wij raden het aan om een rondleiding te nemen door het complex. Zo weet je zeker dat je niks mist en leer je tevens alles over dit prachtige tempelcomplex!

2.Gili eilanden

Hou je van zon, strand en tot rust komen? Dan zijn de Gili Eilandjes voor de kust van Bali een uitstekende uitvalbasis! Je komt hier overdag heerlijk tot rust en in de avond veranderd het eiland in een gezellig doolhof van barretjes, discotheken en andere uitgaansgelegenheden. Het is dan zeker een aanrader om tijdens je rondreis hier een paar dagen te vertoeven. Na je gezellige avond duik je de volgende dag het azuurblauwe water in om je tegoed te doen aan de prachtige onderwaterwereld!

3.Het Tobameer

Het Tobameer is niet alleen een prachtige natuurverschijning, het is ook leefgebied van de Batak stam. Je kunt de stam bezoeken met een lokale gids. De prachtige huizen zijn op een traditionele manier gebouwd en hier zit dan ook een prachtig verhaal aan vast, die ik niet zal verklappen! Je kan hier tevens het traditionele eten proeven bij één van de families.

4.Jungles van Sumatra

Hou je van natuur en dier? Maak dan een tocht door de jungles van Sumatra! Het is één van de weinige leefgebieden van de Orang-Oetang. Je kan deze dieren in het wild spotten. Let wel op; er zijn strenge regels aan verbonden, zodat de dieren niet verstoord worden! Mocht je de Orang-Oetangs niet vinden, dan zijn er nog talloze andere planten en dieren die de trip zeker zullen doen laten slagen!

5.Flores

Flores is een relatief klein eiland met enorm veel diversiteit. Zo kan je hier de Komodovaraan vinden, die tot wel 3 meter lang kan worden! Dit prehistorische dier zal je doen laten denken aan dinosaurussen en draken! Ook kan je hier traditionele stammen vinden en kan je een vulkaan beklimmen!

Terug naar overzicht