Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Top 5 Activiteiten in Noorwegen

5 toffe outdoor activiteiten tijdens een vakantie in Noorwegen

De magische landschappen van Noorwegen zijn niet te missen: grillige kustlijnen, gletsjers, besneeuwde bergen en natuurlijk de majeustieuze fjorden, die het hele land domineren. Er is hier genoeg om avonturiers zowel in de zomer als in de winter bezig te houden.

Of het nu gaat om het maken van lange wandelingen, het beklimmen van watervallen of het raften over ruige rivieren in de wildernis.

Dus; trek je sportieve kleding aan en bekijk snel de beste buitenactiviteiten om uit te proberen in Noorwegen!

 

1.Road wielrennen

Een actieve vakantie vieren in Noorwegen? Dat kan door je te wagen aan afwisselende wielerervaringen op de weg. Kies tussen extreme beklimmingen, gemakkelijke routes, uitzicht op de fjorden of bergachtig terrein. Wat alle mountainbikeroutes in Noorwegen gemeen hebben, zijn geweldige ontmoetingen met de spectaculaire Noorse natuur.

Het is niet moeilijk om de aantrekkingskracht van wielrennen te zien: door langere afstanden af ​​te leggen in vergelijking met wandelen, ontdek je veel meer van Noorwegen dan normaal. Tegelijkertijd blijf je actief en begeef je je dicht bij de natuur. Noorwegen staat bekend om zijn natuurlijke pracht, wegen van goede kwaliteit en weinig verkeer, lawaai en vervuiling.

Wil je graag fjorden zien? Waag je dan met de fiets over de Atlantic Road, Trollstigen of Dalsnibba. Als je liever onder de middernachtzon rijdt, kies je ervoor om te gaan eilandhoppen op verschillende plaatsen, of de kustroute van Steinkjer naar Bodø te rijden.

 

Alpine Skiën Noorwegen

 

2.Alpine skiën

Hoe oud en hoe gevorderd je ook bent, het maakt niet uit! In Noorwegen kan iedereen alpineskiën. Het seizoen is lang, de resorts zijn prachtig en de uitzichten ongelofelijk mooi. En er is voor elk wat wils. Veel van de grootste resorts zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. De meeste van de beste skigebieden van Noorwegen zijn bovendien super gezinsvriendelijk, met kinderpistes en goede skischolen.

Maar geen zorgen; deze skibestemmingen bieden ook tal van uitdagingen voor de meer gevorderde skiërs. Je kunt over een diamanten piste cruisen, jezelf uitdagen op sprongen en rails, of het perfecte poeder hogerop in de bergen in verkennen.

 

3.(Zalm)vissen

Talloze meren, rivieren en een uitgestrekte kustlijn betekenen veel kansen op een geweldige vangst. Droom je van vissen in een van de beste en meest iconische zalmrivieren van de wereld? Dan is Noorwegen, het Koninkrijk van de wilde zalm, jouw bestemming.

Vissen in de wildernis is voor liefhebbers een geweldige ervaring. En Noorwegen telt tientallen zalmhoudende waterbronnen waar je de hengel uit kunt gooien. Uiteraard hoeft het niet perse alleen om zalm te gaan. Hoe dan ook is de vissport enorm populair in Noorwegen en kun je er als pro- en amateurvisser je hart ophalen.

Veel campings in Noorwegen liggen zelfs aan meren of rivieren, waar naar hartenlust gevist kan worden!

 

4.Canyoning

Zoeven met een zipline over steile kloven en blauwgroene bergvijvers? Dat kan in Noorwegen als de beste. En als je eenmaal bent aangekomen bij een natuurlijke waterglijbaan in een wilde spa, is er maar één manier om te gaan: recht naar beneden met een gigantische vaart.

Vind je dit allemaal een beetje eng klinken? Geef canyoning een kans! Een professionele gids neemt je mee naar diepe, dramatische rivierkloven. Hier komt je vooruit door te zwemmen, klimmen, abseilen en - als je durft; van kliffen in kristalheldere poelen te springen.

Uitgerust met een wetsuit, een helm, schoenen, een reddingsvest en klimuitrusting, betreed je op deze manier een wereld van pure magie.

Lees ook: Deze spullen mag je echt niet vergeten als je op vakantie gaat!

 

Gletsjer beklimmen

 

5.Gletsjers beklimmen

Met professionele gidsen en een goede uitrusting om je veiligheid te garanderen, is wandelen op een gletsjer in Noorwegen een onvergetelijke ervaring. Zelfs als het honderden meters diep is, is gletsjerijs altijd in beweging en sterk genoeg om de aarde letterlijk vorm te geven.

Het waren de gletsjers uit de ijstijd die de karakteristieke fjorden, valleien en steile berghellingen van Noorwegen hebben uitgehouwen. En de restanten van die prehistorische gletsjers zijn nog steeds aanwezig. Beklim een van deze vele natuurspektakels die het land telt. En laat je overweldigen door de enorme aantrekkingskracht die gletsjers hebben wanneer je er letterlijk bovenop loopt.

Genoeg toffe activiteiten om te ondernemen als avonturier in Noorwegen dus. En er zijn er nog veel meer om te ontdekken. Welke challenges ga jij aan?

 

Terug naar overzicht