Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
5 tips voor een geslaagde vakantie met kleine kinderen

5 tips voor een geslaagde vakantie met kleine kinderen

Een vakantie met het hele gezin met kleine kinderen is natuurlijk fantastisch, maar vraagt ook om de nodige voorbereidingen. Het is logisch dat je je ontzettend verheugd op de vakantie, maar dat je ook een beetje stress ervaart door alle voorbereidingen. Wij geven in dit artikel 5 tips voor een ontspannen en gezellige vakantie met kleine kinderen!

 

Tip 1. Structuur

Voor kinderen is structuur ontzettend belangrijk. Zeker voor jonge kinderen is het zorgen voor structuur absoluut een aanrader. Hou daarom zoveel mogelijk het vaste ritme aan tijdens de vakantie, zodat ze zich vast kunnen houden aan bepaalde ritueeltjes. Bijvoorbeeld de normale eet- en slaaptijden.

 

Tip 2. Goede voorbereiding

Kinderen hebben behoefte aan een goede voorbereiding. Zo vinden ze het fijn om te weten wat er gaat gebeuren en wat ze van de vakantie kunnen verwachten. Tijdens de vakantie komen kinderen in een voor hen compleet nieuwe omgeving. Dit is ook direct de belangrijkste reden om ze goed voor te bereiden. 

 

Tip 3. Denk aan belangrijke spullen

Voor een vakantie met kinderen is het pakken van de bagage nog lastiger. Zeker bij jonge kinderen zijn er veel belangrijke spullen die je echt nodig hebt en dus niet mag vergeten mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een flessenwarmer, luiers, buggy, draagzak en noem zo maar op. En heb je al gedacht aan de favoriete knuffel van je kindje? Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de bagage!

 

vakantie met kleine kinderen

 

Tip 4. Samen genieten

Voor kinderen is het allerbelangrijkste tijdens de vakantie de aandacht van hun ouders. Gezellig samen leuke dingen doen en tijd hebben om je kind extra aandacht te geven. Focus tijdens je vakantie op de kids en geniet maximaal van alle leuke dingen die daarbij komen kijken. Tip: leg je telefoon regelmatig weg om de hele dag aandacht te hebben voor je gezin.

Verder is het belangrijk om alle geluksmomenten tijdens de vakantie vast te leggen. Maak daarom voldoende foto’s en video’s. Natuurlijk erg leuk om later terug te kijken of om een fotoboekje van te maken. Zo zorg je ervoor dat deze leuke herinneringen vastgelegd worden!

 

Tip 5. Goede afsluiting van de vakantie

Komt jullie vakantie met het hele gezin ten einde? Dan is het belangrijk om jullie vakantie goed af te sluiten. Als volwassenen hebben we besef van tijd en weten we dat de vakantie erop zit. Kinderen kunnen niet vooruitdenken en hebben niet het besef van tijd om te realiseren dat de vakantie er weer op zit. Bij terugkomst van vakantie kan het zijn dat ze even moeten wennen aan de regels en structuur. Om te voorkomen dat je kind(eren) “opeens” weer in het gehaaste leven van hun ouders zitten en er weer van alles moet gebeuren is het van belangrijk om de vakantie goed af te sluiten. Voeg de laatste dagen al wat meer structuur toe aan de vakantie om in te spelen op het einde van de vakantie.

 

Terug naar overzicht