Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Oceanië

Oceanië

Officieel is Oceanië de verzamelnaam voor een aantal eilanden in de Stille oceaan. Wanneer men over het continent Oceanië spreekt, horen Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en Australië hier ook bij. Terwijl weer andere mensen Australië als een continent op zichzelf zien. Deze terminologische problemen doen natuurlijk niks af aan de schoonheid van dit gebied. Ondanks dat het praktisch aan de andere kant van de wereld ligt, wordt deze regio toch jaarlijks door veel Nederlanders bezocht. 

1) Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt in de Grote Oceaan en bestaat uit twee grote eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland, en daarnaast nog een aantal kleinere eilanden. De hoofdstad is Wellington en ligt in het zuiden van het Noordereiland, maar dit is niet de grootste stad van dit spectaculaire land. Dat is namelijk Auckland, ook gelegen op het Noordereiland. Maar naast deze twee steden zijn er in Nieuw-Zeeland nog veel meer attracties en bezienswaardigheden voor toeristen. Ondanks dat Nieuw-Zeeland een van de meest geïsoleerde landen ter wereld is en het voor ons een reis naar dit land al gauw 24 uur duurt, is het voor veel mensen een droom om deze bestemming te bezoeken. Een grote trekpleister is de prachtige natuur van dit land, dat niet voor niets 14 nationale parken telt. Een onderdeel van deze indrukwekkende natuur is een van de meest bekende fjorden ter wereld: de Milford Sound. Volgens vele mensen is de wandeltocht naar dit fjord de mooiste tocht ter wereld. Ben jij in voor uitdagende sporten en een adrenalinekick? Dan moet je zeker naar Queenstown, alles draait hier namelijk om avontuurlijke sporten zoals bungeejumpen en skydiven. Ben jij een natuurliefhebber én een waaghals? Dan is Nieuw-Zeeland dé perfecte vakantiebestemming voor jou!

2) Cookeilanden

De Cookeilanden bestaan uit 15 eilanden en liggen afgelegen in het zuidelijk deel van de Grote Oceaan. Samen hebben deze eilanden een totale oppervlakte van 240 km² en het drukst bewoonde eiland is Rarotonga met ongeveer 15.000 inwoners. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomen voor dit land en dat is ook niet gek als je ziet hoe prachtig deze eilanden uitzien. De eilanden zijn door middel van een vrije associatie verbonden met Nieuw-Zeeland, maar ze beschikken wel over zelfbestuur. Als toerist moet je vooral naar de Cookeilanden om de prachtige natuur te ontdekken, je vindt er namelijk bergen, lagunes, watervallen en regenwouden. Daarnaast zijn de kustlijnen idyllisch wit en is het water helderblauw. De perfecte locatie voor een heerlijke zonvakantie dus. Door het heldere water en de bijzondere flora en fauna kun je hier uitstekend duiken, dus je hebt ook genoeg mogelijkheden voor activiteiten tijdens je vakantie. Wil je op reis naar deze droomplek en hier snorkelen, zonnen,watervallen bekijken of dobberen in de helderblauwe zee? De beste reisperiode is in de maanden januari, februari of maart, om het hardnekkige regenseizoen zoveel mogelijk te vermijden. Qua temperatuur zit je hier altijd goed, het is er namelijk het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden dankzij een tropisch klimaat.

3) Australië

Waar moet je eigenlijk beginnen met vertellen over dit immense continent? Een reis naar dit land is eigenlijk al een avontuur, door de lange reistijd. Maar wat je er uiteindelijk voor terug krijgt in Australië is het zeker waard! Australië is het land van uitgestrekte woestijnen, tropische regenwouden, wereldsteden en eindeloze stranden waar je kunt (leren) surfen. Eigenlijk is er dus voor iedereen wat te doen in Australië. Australië is vooral ook heel populair onder de backpackers, die weken of zelfs maanden lang door dit land trekken. Een van de meest bijzonderste natuurverschijnselen is het Great Barrier Reef; het grootste koraalrif ter wereld dat zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. Het wordt volgens velen gezien als de mooiste plek om te duiken. Naast deze indrukwekkende natuur telt Australië ook een aantal grote steden die een bezoekje waard zijn, zoals Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. Iedere stad is eigenlijk uniek en heeft zo haar eigen kernmerken en uitstraling. In de buurt van Sydney ligt verder een nationaal park met spectaculaire rotsformaties die jou een geweldig uitzicht over deze omgeving bieden. Huur een auto of camper in Australië en volg de Great Ocean Road! Via deze roadtrip reis je van Melbourne naar Adelaide langs de prachtige kustlijn. In Australië is zoveel moois te ontdekken, dat moet je eigenlijk met je eigen ogen zien!

Boek hier de mooiste reizen naar Australië

Terug naar overzicht