Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
hoverboard

Leuk vervoersmiddel voor op vakantie: Een hoverboard

Een self-balancing step of zelfrijdende tweewielig bord, gewoonlijk aangeduid als een "hoverboard", is een soort draagbare herlaadbare batterij-aangedreven scooter. Zij bestaan doorgaans uit twee wielen die naast elkaar gelegen zijn, met twee kleine platforms tussen de wielen, waarop de berijder staat. Het apparaat wordt bestuurd door de voeten van de ruiter, die zich op de ingebouwde gyroscopische, sensored pads beweegt. In 2014 verschenen een aantal dergelijke apparaten in China en in 2015, werden ze zeer populair in de Verenigde Staten, na tal van celebrity optredens met het apparaat. Er is geen algemeen aanvaarde naam voor het apparaat.

De gevaren van een hoverboard

Veel zelfbalancerende scooters worden aangedreven door lithium-ion batterijen. Er zijn gevallen gemeld van defecte accu's, die ofwel kortsluiting of oververhitting hebben, waardoor het apparaat kan ontploffen. Verschillende gewonden zijn gemeld bij verschillende incidenten sinds september 2015. Hoverboards die spontaan in vlammen zijn opgegaan hebben geleid tot rechtszaken in Louisiana en Alabama. In het Verenigd Koninkrijk hebben de autoriteiten hun bezorgdheid geuit, over mogelijke defecte bedrading. In Alperton, een voorstad van Londen, werd een 15-jarige jongen dodelijk gewond door een bus tijdens het rijden op een hoverboard ook zijn er woningbranden opgetreden in Londen en Melbourne.

Dus aan de veiligheid van een hoverboard schort er nog het een en ander. Daarom is het heel belangrijk een goed en bekend merk te kopen en liever niet in zee te gaan met een onbekende producent.

Terug naar overzicht