Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Gran Canaria in de Winter

Een winterse fly drive naar Gran Canaria; dit zijn de hotspots tijdens de winter

De herfst is in volle gang en ook de winter laat niet lang meer op zich wachten. De heerlijke dagen vol zon lijken ineens mijlen ver weg…
Hopelijk kunnen we echter wél alvast gaan uitkijken naar een winter waarin we weer iets meer mogen en kunnen gaan reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fly drive reis naar een zonnige bestemming, niet al te ver van huis? Gran Canaria is hiervoor de perfecte plek! Zelfs in de wintermaanden is de temperatuur hier heerlijk en zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Wat allemaal? Dat lees je hier!

 

Pico de las Nieves

Wanneer je van natuur en wandelen houd, is het bezoeken van Gran Canaria tijdens de wintermaanden perfect. In de zomer is het namelijk vaak veel te warm om meer te doen dan te relaxen in het verkoelende zeewater. Maar in de winter zijn de temperaturen ideaal voor het maken van lange hikes. Dat kan als de beste in de bergen rondom Pico de las Nieves. Dit hoogste uitkijkpunt van Gran Canaria ligt in het midden van het eiland en levert geweldige uitzichten op over diepe valleien en ruige bergkammen. Je kunt ervoor kiezen om de klim naar de top (1950 meter) zelf te bewandelen, of een bus omhoog nemen en vanuit daar een wandeling starten. De eerste optie is natuurlijk wel het meest sportief…

 

Las Palmas – Carnaval

Heb je het geluk om Gran Canaria in februari te bezoeken, dan val je met je neus in de boter. Tijdens deze maand wordt namelijk de grootste Carnaval van de Canarische Eilanden gevierd. Dit feest is een explosie van muziek, kleur en gezelligheid. Overal op het eiland vinden optochten, dansen en buitenfeesten plaats en iedereen is prachtig verkleed. De straten van Las Palmas bruisen tijdens deze dagen en je kunt niet anders dan meefeesten met de menigte. Een van de hoogtepunten van deze Carnaval is de gala avond waarop de carnavalskoningin wordt gekozen. Denk je dus aan een winterse vakantie naar Gran Canaria, houdt dit spektakel dan zeker in gedachten! Vliegtickets Gran Canaria zijn bovendien vaak goedkoop in februari.

Temisas Observatoria

De wintermaanden zijn de beste maanden voor het kijken naar sterren. En laat Gran Canaria daar nu de ideale bestemming voor zijn! Op dit eiland in Spanje heb je namelijk volop mogelijkheden om de sterrenhemel op zijn best te kunnen bewonderen. Niet alleen door zijn hoge bergtoppen, maar ook vanwege het “Panza del Burro” fenomeen, oftewel “De buik van de ezel”. Deze verzamelt alle wolken op een hoogte van ongeveer 500 meter en zorgt ervoor dat het licht van de stad niet te zien is. Het Temisas Observatorium bevindt zich in een klein, authentiek dorpje op 850 meter hoogte. Buiten dat je hier kunt genieten van een verbluffende sterrenhemel, kun je er ook als de beste het echte Spaanse leven proeven. Ga langs bij een van de wijnboerderijen of een lokale trattoria en maak een wandeling door de pittoreske straatjes.

 

Playa de Puerto Rico

Omdat het zelfs tijdens de wintermaanden vaak aangenaam warm is op Gran Canaria, kun je gemakkelijk een stranddagje inplannen. Maar door de altijd aanwezige zeewind kan het soms alsnog een beetje fris zijn. Daarom is de beste optie het strand van Puerto Rico. Deze staat bekend als de zonnigste plek van Gran Canaria en de temperatuur ligt er altijd net iets hoger dan op andere plaatsen op het eiland. Zoek een beschut plekje uit de wind en kunt zelfs in je badkleding genieten van de rust om je heen. In de winter hoeft je het strand namelijk niet te delen met tientallen toeristen. Heerlijk!

 

Wintermarkt – Las Palmas

Parque Santa Catalina is de grootste ambachtelijke kerstmarkt op de Canarische Eilanden. De markt vindt plaats rond de tweede week van december en is een gezellig en sfeervol evenement. Ondanks de nog altijd zomerse temperaturen krijg je hier even het echte “wintergevoel” en begint de christmas spirit te borrelen. Bekijk de verschillende kraampjes waar ambachtelijke producten worden verkocht, geniet van livemuziek en proef van de heerlijke hapjes en drankjes.

 

Genoeg leuke activiteiten dus om te ondernemen tijdens de wintermaanden op Gran Canaria. Zie jij jezelf al genieten in alle rust? Bekijk dan snel alle opties voor een winterse fly drive naar Gran Canaria!

 

Terug naar overzicht