Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Goedkope vakanties binnen Europa boeken

5 ideeën om een goedkope vakantie in Europa te boeken

Iedereen houdt van vakantie, en eens in de zoveel tijd gaan de meeste mensen er dan ook eens op uit. Maar wat nou als je hier geen kapitalen aan uit wil geven? Hieronder volgen een aantal tips die jou helpen je reis door Europa low-budget te houden.

1. Vraag je vrienden

Simpelweg gezegd werkt het natuurlijk zo; hoe meer mensen er zijn, met hoe meer mensen je de kosten kunt delen. Vraag daarom of je vrienden je willen vergezellen, zo kun je veel kosten besparen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer je met de auto op reis gaat. Ga je met z’n vieren en met maar één auto op vakantie, dan kun je de benzinekosten ook delen door vier. Op deze manier wordt je reis gelijk een stuk goedkoper. Ook bestaan er vaak groepskortingen voor reizigers, wat natuurlijk ook weer in je voordeel werkt.

2. Ga met de bus

Wat je ook zeker eens kunt overwegen, is om de bus als vervoermiddel te gebruiken om je bestemming te bereiken. Er worden vele goedkope busreizen aangeboden op internet. Vaak is dit veel goedkoper dan als je gaat vliegen, of dat je zelf met de auto gaat. Het enige nadeel is dat je reistijd vaak wat langer is, maar daar staat tegenover dat je er zelf geen moeite voor hoeft te doen en je kostentechnisch gezien een stuk goedkoper uit bent.

3. Oost-Europa

Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie in Europa, overweeg dan zeker Oost-Europa eens als bestemming. Oost-Europa is over het algemeen een stuk goedkopere vakantiebestemming dan bijvoorbeeld het zuiden of westen van Europa. Naast dat je er veel kosten kunt besparen, vind je hier ook prachtige natuur. Een goed voorbeeld van zo’n land is Tsjechië. Je vindt hier mooie natuur, de temperatuur is aangenaam en het is een stuk goedkoper dan ons eigen land. Als je goed je best doet, kun je hier voor dezelfde prijs uiteten met vier personen, als dat je voor één à twee personen kunt in ons land.

4. Hostels

Ook een echte aanrader wanneer je kosten wil besparen, is om te overnachten in een hostel in plaats van in een hotel. In een hostel slaap je met meerdere mensen op de kamer en deel je de gemeenschappelijke ruimtes als een badkamer en woonkamer. Misschien niet ideaal, maar het scheelt je wel aanzienlijk in de kosten. Plus, wanneer je met je vrienden in een hostel verblijft is dat hartstikke gezellig en zal je een toptijd beleven.

5. Voorbereiding

Het spreekwoord luidt niet voor niet ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. Ook in dit geval klopt dit als een bus. Wie goed voorbereidt, wordt niet ineens met onverwachte kosten geconfronteerd. Bovendien kun je vaak dingen met korting boeken als je er op tijd bij bent. Je hebt een veel beter overzicht wanneer je ruim op tijd begint met de voorbereiding, en op deze manier kun je jezelf veel kosten besparen die je weer aan leuke activiteiten op de vakantie kunt uitgeven.

Terug naar overzicht