Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Een vakantie naar Corsica

Ontdek het Franse eiland Corsica

Een bestemming waar u wellicht niet direct alles over weet, maar een walhalla voor natuurliefhebbers. Ja, dat is Corsica, een adembenemend eiland ten zuid-oosten van Frankrijk. Het eiland staat bekend om de natuur, stranden en Italiaanse invloeden. Niet voor niets wordt het eiland liefkozend beauté genoemd, ‘het eiland van de schoonheid’.  Het is een ideale bestemming voor een autorondreis met het vliegtuig, ook wel een fly-drive genoemd.

De bevolking van Corsica ziet het eiland als eigen landje, dit is niet zo gek want het ligt op grote afstand van Frankrijk en de bevolking spreekt een eigen dialect. Het grappige aan Corsica is het feit dat het Italiaanse eiland Sardinië op slechts 12 kilometer van Corsica ligt, een dunne scheidingslijn tussen Frankrijk en Italië dus in de zee. De hoofdstad van Corsica is Ajaccio.

Wat heeft Corsica te bieden?

Je vindt hier alles over Corsica! Corsica heeft u veel te bieden, wat dacht u van een ritje door de ruige bergen van het eiland? Met schilderachtige en panoramische uitzichten absoluut de moeite waard. Vanaf de bergen heeft u altijd een mooi uitzicht op de stranden van het eiland. Één van de mooiste stranden is toevallig ook het slechtste bereikbaar, dit is: Saleccia. U kunt dit strand alleen bereiken per boot of door een. Een beter bereikbaar alternatief is Calvi, hier vindt u kristal helder water! Meer een duiker? Kies dan voor het strand Porto.

Naast stranden en bergen vindt u in Corsica ook grotere steden met schitterende gebouwen en musea. Wat dacht u van een bezoek aan hoofdstad Ajaccio, de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Of de stad Bastia? Die bekend staat om de schitterende haven en  heerlijke wijnen, een echte aanrader!

Hoe kom ik er het gemakkelijkst terecht?

Een veel gekozen manier is dus de fly-drive naar Corsica. Je vliegt dan vanuit Nederland naar de luchthaven van Ajaccio. Op deze luchthaven staat een huurauto klaar waarmee je het eiland kunt verkennen. Binnen het pakket vallen ook de accommodaties, een fly drive is dus een combinatie van een vlucht, hotel en huurauto. De ideale manier om een bestemming als Corsica te ontdekken!

Terug naar overzicht