Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
De mooiste plekjes van Normandië

De mooiste plekjes van Normandië

Normandië is een zeer mooie regio voor vakantieliefhebbers in Frankrijk. Jaarlijks reizen veel Nederlanders af naar dit deel van het land om vakantie te vieren. Met zijn ruige kustlijnen en adembenemende dorpen en steden is het goed toeven in Normandië. We zetten enkele zeer mooie plekjes voor u op een rijtje.

Beuvron-en-Auge

Dit dorp, vlakbij Caen, valt vooral op door de vele vakwerkhuizen. In deze plaats vindt men ook een van de fraaiste dorpspleinen van Normandië. Op dit plein staat een prachtige houten markthal. Het is dan wel niet een hele oude hal, maar dat maakt voor het plaatje niet uit. De hal stamt uit de jaren ‘70 van de vorige eeuw.

Beuvron-en-Auge betekent letterllijk ‘appels’. In de omgeving van het dorp zijn veel appelboomgaarden te vinden. Je kunt daarom ook goed terecht in het dorp voor een lekker appeltaartje met slagroom. De appelcider is zeker ook een aanrader.

Mont Saint Michel

De bekendste attractie van Normandië is de Mont Saint Michel. Dit kleine eiland voor de kust van Normandië en Bretagne is betoverend mooi. Het eiland (wat eigenlijk geen eiland meer is) staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Water laat zich alleen bij springtij zien. Op andere momenten is het ‘eiland’ gewoon vastgegroeid aan het vaste land. Op het eiland bevindt zich een berg met daarop een abdij met ontzettend veel zalen, vertrekken en gangen.

Sainte Mere Eglise

Sainte Mere Eglise bevindt zich midden op het schiereiland Cotentin. Het is tegelijkertijd het beroemdste Franse dorp in Amerika. Dit heeft te maken met de gebeurtenissen op 6 juni 1944. Amerikaanse luchtlandingstroepen sprongen boven het dorp naar beneden om een begin te maken met de bevrijding van West-Europa op Nazi Duitsland. Het dorp staat vol monumenten waarmee voor de bezoeker de geschiedenis van het dorp tijdens D-Day centraal staat.

Lyons La Forêt

Zoals de naam al laat zien ligt dit dorp middenin het bos. Er staat in deze plaats zeer bijzondere zeventiende-eeuwse huizen. De geschiedenis van het dorp is nog veel ouder. In de dertiende eeuw was Lyon La Forêt een belangrijke plaats omdat de Engelse koning, tevens hertog van Normandië, vaak in het dorp verbleef. Behalve de vele vakwerkhuizen is er in het dorp een fraaie kerk te zien. Deze kathedraal (Saint Denis) is zeker de moeite waard op te bezoeken.

Terug naar overzicht