Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
de mooiste plekjes van mallorca

Een aantal van de mooiste plekjes van Mallorca ontdek je hier

Al decennia lang is Mallorca een van de populairste vakantiebestemmingen van ons continent. Het is een geschikt vakantieoord voor families, jongeren, stelletjes en ouderen. Kortom, iedereen kan er een geschikte vakantie beleven. Om je nog iets enthousiaster te maken voor een vakantie naar Mallorca hebben we hieronder een overzicht van de mooiste plekjes van het eiland. Deze zijn overigens ook leuk voor iedereen!

Bezoek het sfeervolle Sóller

Een bestemming waar je zeker geweest moet zijn is Sóller. In deze sfeervolle plaats geniet je volop op een van de terrasje van een verfrissend drankje, waan jij je door de typerende smalle straatjes en vind je er een groot en gezellig plein in het centrum van de plaats.

Helemaal tot rust komen doe in aan het strand, maar nog een hoogtepunt waarom je Sóller moet bezoeken is vanwege de reis ernaartoe. Je reist vanuit Palma met de ouderwetse houten trein die door prachtige natuur op het eiland komt. Deze reis is dan ook een bezienswaardigheid op zich. Op deze site doe je al een goede indruk op van Sóller en de reis erheen.

Het Middeleeuwse stadje Alcúdia

Op een prachtige locatie vind je in het noordoosten van Mallorca Alcúdia. Wat Alcúdia zo bijzonder maakt is dat het is omringd door eeuwenoude stadsmuren. We noemden hiervoor al dat Sóller typerende smalle straatjes heeft, maar Alcúdia is hier nog een vermenigvuldiging van. 

Centraal op Mallorca Inca en andere dorpjes

Naast de populaire badplaatsen op het eiland zijn er op Mallorca ook compleet tegenovergestelde plekken, zoals verschillende traditionele dorpen verspreid over het eiland. Deze laten je een goed beeld van de cultuur en het leven op Mallorca zien. Een van de bekendere plekken is Inca. Deze prachtige stad bezit bovendien over een wekelijkse markt die veel mensen trekt. Inca behoort overigens tot een van de grootste plaatsen van het eiland en heeft dan nog veel meer te bieden. Een andere plaats die het bezoeken ook echt waard is, is Sineu. Sineu heeft een prachtige historische binnenstad en is het bezoeken waard wanneer je de kans hebt. 

Palma en de omliggende badplaatsen

Wanneer je er niet in de buurt verblijft dan is het nog steeds het bezoeken waard. De hoofdstad van het eiland Palma. Wandel door de straten, bekijk de winkels en geniet op een van de terrasjes van een drankje. Wie een bezoek brengt aan Palma wordt ook aangeraden om (een van) de omliggende badplaatsen El Arenal, Magaluf en Playa de Palma te bezoeken.

Terug naar overzicht