Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
bezienswaardigheden op mauritius

Bezienswaardigheden op Mauritius

Het tropische eiland Mauritius staat bekend als een heerlijke strandbestemming, met prachtige stranden en wuivende palmbomen. Maar wist je dat Mauritius ook een heel mooi binnenland heeft en een interessante cultuur? We raden je dan ook aan om tijdens je strandvakantie op Mauritius zeker enkele excursies te maken om de bezienswaardigheden van het eiland te gaan bekijken. Hier volgen enkele tips over de leukste uitstapjes op het eiland die we in samenwerking met Sable Tours hebben geschreven.

1. 7 coloured earth Chamarel

Op Mauritius vind je verschillende bewijzen van de vulkanische uitbarstingen. Bij het dorp Chamarel zijn vulkanische lagen zand te zien die prachtig gekleurd zijn. Iedere laag heeft een andere kleur die op verschillende momenten van de dag ook nog veranderen, al gelang het licht dat erop schijnt.

2. Pamplemousse Gardens

Niet al te ver van de hoofdstad Port Louis kun je de botanische tuinen van Pamplemousse bezoeken. In dit fraai aangelegde park groeien en bloeien bijzondere tropische planten, zoals enorme waterlelies. Je kunt hier uren ronddwalen over de wandelpaden en onder de schaduw van de bomen. In totaal vind je hier meer dan 650 soorten planten, waaronder 85 soorten palmbomen.

3. L’Aventure du Sucre

Zeg je Mauritius, dan zeg je suikerriet. Het telen van suikerriet was ooit een van de grootste bronnen van inkomst van het eiland. De suiker brengt niet veel meer op, maar nog overal zie je de wuivende, groene velden met riet. Heel interessant is een bezoek aan het suikermuseum en –fabriek, waar je leert over de geschiedenis van de plantages en de productie van suiker en het bijproduct, rum. Aan het einde van de toer kun je verschillende soorten suiker én rum proeven.

4. Grand Bassin

Het Grand Bassin is een kratermeer in het binnenland en een heilige plek voor de Hindoe bevolking van Mauritius. Volgens een legende heeft de god Shiva een druppel water uit de Ganges uit een kan in het meer laten vallen toen hij hier overheen vloog. Ieder jaar lopen Hindoe pelgrims te voet naar deze plek tijdens het  Maha Shivaratri festival. Je kunt de tempel bij het meer bezoeken en het enorme standbeeld van de god Shiva bewonderen.

5. Port Louis

De hoofdstad van Mauritius, Port Louis, is een levendige stad in het noordwesten van het eiland. Erg leuk is de overdekte bazaar, waar je allerlei exotische kruiden, specerijen, groenten en fruit kunt kopen, naast kleding, houtsnijwerk en allerlei prullaria. Het is een komen en gaan van mensen en een smeltkroes van geuren, kleuren en geluiden. Port Louis heeft verder enkele interessante museums, winkels en een hippodroom. Vanaf de citadel fort Adelaide heb je een mooi uitzicht over de stad.

Terug naar overzicht