Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
De Beste Appartementen in Curacao

De beste appartementen in Curaçao

Het huren van een appartement of hotel in Curaçao kan eenvoudig en goedkoop gedaan worden. Er zijn meerdere sites en organisaties die voor je aan de slag gaan om het ideale appartement te vinden, zoals Appartement Curaçao.

Appartementen en hotels

Curaçao heeft voor vakantiegangers veel  appartementen, villa’s, bungalows en vakantiehuisjes in de aanbieding. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een studio of hotels aan zee of bij winkelcentra te krijgen. Voor gezinnen met kinderen, pas getrouwde stellen of gepensioneerde vakantiegangers zijn er resorts beschikbaar. Appartement Curaçao beschikt over een gratis hotelzoeker aan, waarmee je gemakkelijk prijzen en locaties kunt vergelijken. Het wordt je aangeraden om zo vroeg mogelijk te boeken, omdat Curaçao een erg populaire bestemming is. Bij laat boeken loop je het risico meer te moeten betalen dan standaard is. 

Een auto huren

De meeste hotels en resorts hebben de mogelijkheid om bij de receptie een auto te huren. Net als in Nederland wordt er aan de rechterkant van de weg gereden en Curaçao beschikt over een goed onderhouden wegennet. Om een auto te huren heb je een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs nodig.

Praktische informatie

Voordat je een Curacao vakantie boekt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Op Curaçao komen geen tropische ziektes voor, wat betekent dat je geen vaccinaties hoeft te nemen voordat je heengaat. Wel is het belangrijk om je voor te bereiden op muggen. Vooral in de maanden oktober tot en met januari komen er veel muggen voor op Curaçao. Anti-muggenspray en bedden met klamboe zouden voldoende moeten zijn om ze af te weren. Ook kun je het leidingwater in Curaçao gewoon drinken en wordt de Antilliaanse gulden (ook wel de Naf genoemd) als munteenheid gebruikt, dus zorg ervoor dat je je euro’s inwisselt als je heengaat.

Alleen voor volwassenen

Gaat u liever even alleen met uw partner op vakantie, even zonder de kids? Of hebt u zelf geen kinderen en ervaart u ook liever even niet de drukte die ze met zich mee kunnen brengen? Er zijn steeds meer organisaties die zogenaamde 'Adults Only'-vakanties aanbieden.

Terug naar overzicht