Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Backpacken in Thailand

Ontdek de wijde wereld door te gaan backpacken in Thailand. Steeds meer avontuurlijke toeristen vertrekken richting dit schitterende land in Zuidoost-Azië. Thailand heeft haar populariteit onder backpackers onder andere te danken aan de schitterende natuur, interessante bezienswaardigheden en lage prijzen.

Backpacken in Thailand voor lage prijzen

Backpacken in Thailand is een goede keuze als je wil reizen voor lage prijzen. Voor een overnachting betaal je gemiddeld 10 euro, en vaak zelfs nog minder. Ook Thaise maaltijden zijn er vaak zeer goedkoop. Voor een smakelijke Pad Thai, geroerbakte noedels, betaal je vaak maar 1 of 2 euro. In principe is het mogelijk om voor 20 of 25 euro per dag rond te komen. Even rekenen wijst uit dat een maand backpacken in Thailand ongeveer 750 euro kost.

Hou rekening met andere kostenposten

Het bovenstaande bedrag is berekend zonder vliegticket en inentingen. Deze zijn uiteraard een kostenpost waar je als backpacker ook rekening mee moet houden. In Thailand kun je als Westerling geveld worden door verschillende infectieziektes. Tijdens de reis wil je dit natuurlijk voorkomen. Het is zodoende verstandig om thuis een aantal inentingen te halen bij de huisarts of GGD. Doorgaans wordt je ingeënt voor Hepatitis A en DTP. Daarnaast zul je tijdens het backpacken in Thailand veel onbekende en wellicht soms pittige maaltijden eten. Het gebeurt vaak dat toeristen last krijgen van hun maag. Het is dan ook verstandig om naast de standaard toiletspullen ook diarreeremmers en aspirines mee te nemen.

Vind de goedkoopste vliegtickets

Vliegtickets naar Thailand hoeven niet ontzettend duur te zijn. Vooral in het laagseizoen kost een vlucht soms maar 500 euro. Het is handig om op internet een prijsvergelijker op te zoeken om de goedkoopste tickets te vinden. De meeste vluchten vanaf Amsterdam vliegen richting Bangkok International Suvarnabhumi Airport (BKK). Onder andere KLM, China Airlines en Condor voeren rechtstreekse lijnvluchten uit naar Thailand.

Droge en hete seizoenen

Als je wil gaan backpacken in Thailand is het ook handig om rekening te houden met het Thaise klimaat. Om regen te voorkomen kun je namelijk het beste reizen van november tot en met februari. In deze maanden heeft Thailand namelijk te maken met het droge seizoen. In deze periode is het niet te nat, maar ook niet te heet. De situatie is heel anders van maart tot en met mei. De temperaturen kunnen dan zo hoog oplopen dat backpacken in Thailand met een zware rugzak eigenlijk onmogelijk wordt. Als je bereid bent om af en toe een regenbui te doorstaan, is het boeken van een ticket van juni tot oktober wellicht ook een idee. De prijzen voor de tickets liggen in deze periode namelijk het laagste. Ideaal voor backpackers die op budget Thailand willen verkennen.

Interesse om een rondreis Thailand te boeken?

Hebt je zin gekregen om te gaan rondreizen door Thailand of een backpack reis door Thailand te boeken? Bezoek dan Goedkope rondreizen en doe je voordeel.

Terug naar overzicht