Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Autovakantie naar Duitsland

Goed voorbereid met de auto op vakantie naar Duitsland

Ons buurland Duitsland wordt ieder jaar opnieuw weer drukbezocht met de auto. En niet voor niets. Op korte afstand van Nederland heeft Duitsland alles in huis voor een heerlijke vakantie. Zo liggen er tal van mooie, bruisende steden, zijn de mensen gastvrij en is de natuur er prachtig. En voor een heerlijke currywurst zit je in Duitsland natuurlijk ook altijd goed…
Wil jij je binnenkort ook graag wagen aan een autovakantie naar Duitsland? Bereid je dan goed voor met de volgende tips, zodat niets je meer kan overkomen!

 

Bepaal welke regio’s/bestemmingen je wilt bezoeken

Voor vertrek doe je er goed aan om alvast te bepalen waar in Duitsland je precies naartoe wilt. Dat kan één bepaalde regio zijn, maar je kunt ook meerdere bestemmingen en gebieden gaan ontdekken. Als je flexibel wilt blijven; geen probleem. Je kunt je route natuurlijk altijd aanpassen tijdens de vakantie. Maar het hebben van een soort van plan is altijd een geruststellende gedachte. Kies bijvoorbeeld voor bestemmingen als de Moezel, Saksen, de Beijerse Alpen of Thüringen en bekijk alvast wat er in deze regio’s allemaal te doen is. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

 

Vergelijk georganiseerde autoreizen

Met de auto naar Duitsland rijden hoeft niet meteen te betekenen dat je alles zelf moet regelen. Het kan juist heel fijn zijn om wat hulp te krijgen bij het vinden van goede accommodaties. Dat kan bijvoorbeeld door een “eigen vervoer” autovakantie te boeken bij een bepaalde organisatie. Je rijdt dan gewoon op eigen houtje naar Duitsland, maar het verblijf gedurende de hele vakantie wordt voor je geregeld. Ideaal toch? Zodra je weet in welke regio(s) je wilt verblijven, kun je jouw favoriete autovakantie hier dus op afstemmen.

 

Sluit een goede autoverzekering af

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorg ervoor dat je goed verzekerd op reis gaat. De eerste stap hierin is het afsluiten van een goede autoverzekering. Of misschien ben je al verzekerd maar wil je overstappen op een goedkopere optie? De beste manier om dit te doen is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op vergelijkingswebsites. Je ziet hierbij in één oogopslag wat er precies wordt aangeboden en hoeveel je voor een verzekering betaald. Zo ben je letterlijk en figuurlijk verzekerd van de beste prijs en kan jou niets meer overkomen onderweg.

Lees ook: voorbereid op autovakantie en plan alvast jouw reis met de vierwieler!

 

Leer een woordje Duits

Hoe leuk en handig is het om je verstaanbaar te kunnen maken in het land waar je op vakantie gaat? Juist. Daarom doe je er goed aan om voor je autovakantie naar Duitsland begint, een basiscursus Duits te doen. Niet alleen voorkom je hiermee ongemakkelijke situaties, het wordt ook nog eens erg gewaardeerd door de lokale bevolking. In Duitsland spreken ze namelijk niet allemaal evengoed Engels. Er bestaan een aantal handige apps die jou in no-time een simpele basiscursus kunnen aanbieden. Hierna kun je in ieder geval standaard vragen stellen en korte antwoorden geven. “Ein Bier” kennen we natuurlijk allemaal, maar daar houdt de Duitse taal helaas niet bij op…

Niets staat je nu meer in de weg om zodra het weer kan de auto in te springen en naar Duitsland te rijden. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van ons mooie buurland. Viel Spaß!

 

Terug naar overzicht