Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Auto huren Malaga Marbesol

Vakantie in Marbella? De leukste uitjes in en rondom Malaga

Een vakantie in Marbella staat natuurlijk vooral in het teken van zon, zee én strand. Met bijna 30 kilometer aan kustlijn kun je hier als strandliefhebber je hart dus ophalen. Maar, Marbella en Malaga hebben nog zoveel meer te bieden. Daarom hebben we de leukste én niet te missen uitjes rondom Malaga voor je op een rij gezet. Zo hoef je geen highlight te missen tijdens je vakantie in Marbella.

Bezoek het oude stadscentrum van Malaga

Tijdens je vakantie in Marbella, wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk van de prachtige omgeving kunnen genieten. Het echte Spaanse leven beleef je dan ook het beste in de stad Malaga. Deze plaats kun je het beste met een auto bezoeken. Autohuur Malaga is niet prijzig en brengt je in korte tijd op de mooiste bezienswaardigheden. Een auto huren kun je het beste doen via Marbesol. Dit autoverhuurbedrijf is dan ook niet voor niets marktleider in Malaga, Spanje.

Malaga is een belangrijke Andalusische stad. Het kent dan ook een rijke geschiedenis en indrukwekkende cultuur. De sporen hiervan zijn nog duidelijk zichtbaar in de prachtige binnenstad en de bruisende haven. Hier vind je tal van leuke terrassen waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Ook de kathedraal van Malaga én het Picasso museum mag je niet overslaan tijdens je vakantie in Marbella. Hier kun je de diverse kunstwerken van de beroemde schilder bewonderen die in Malaga geboren is.

Teatro Romano bezoeken tijdens je vakantie in Marbella

Malaga kent tevens een prachtige Romeins theater dat zich naast de historische binnenstad bevindt. Een bezoekje is dan ook meer dan de moeite waard. Het Teatro Romano stamt uit de eerste eeuw voor Christus. In die tijd diende het vooral voor vermaak en vertier voor de lokale bewoners. Het theater is echter pas in de twintigste eeuw ontdekt toen er diverse opgravingen plaatsvonden. Deze bezienswaardigheid in Malaga kent dus een rijke geschiedenis die nog duidelijk merkbaar is als je er doorheen wandelt. In het Centro de Interpretacion, dat in het theater gelegen is, kom je hier van alles over te weten. Ben je na al deze geschiedenis toe aan wat vertier? Breng dan een bezoek aan de zeer bekende winkelstraat Calle Marques de Larios.

Je vindt de straat middenin het oude centrum van de stad. Je kunt er kleine exclusieve boetieks bezoeken, maar hier vind je tevens de grote modemerken. De smalle straatjes brengen een heerlijke Spaanse sfeer met zich mee waardoor je direct zin krijgt in een echte Andalusische maaltijd. Gelukkig is de Calle Larios autovrij en bomvol met leuke bistro’s en restaurants. Dé uitgelezen plaats dus voor een smakelijke lunch of diner. Omdat malaga hete zomers kent, is de winkelstraat in het hoofdseizoen vaak overdekt door middel van witte doeken. Zo kun je lekker winkelen zonder dat je te veel hinder ondervindt van de felle zon. Een vakantie in Marbella staat dus bol van de bezienswaardigheden en uitjes. Je hoeft je dus geen dag te vervelen tijdens je verblijf aan deze Spaanse Costa.

Terug naar overzicht