Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Accommodaties

Accommodaties

Tijdens je vakantie is het verblijf natuurlijk ook van groot belang. Het is daarom verstandig om jezelf goed over de mogelijkheden te informeren en goed na te denken over wat jij en jouw reisgezelschap nou echt belangrijk vinden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hotel, hostel, vakantiehuis, camping of een boot, en ieder type accommodatie heeft zo weer zijn voor- en nadelen.

Ga voor luxe in een hotel

Van alle mogelijkheden is een hotel zeer waarschijnlijk de meest luxe optie, al bestaat hier ook nog veel diversiteit in. Je kunt kiezen voor een romantisch familiehotel of een vertrouwde hotelketen. Een voordeel van een hotel is dat je volledig op je wenken bediend kunt worden, al betaal je hier vaak wel (indirect) voor. Je kamer wordt schoongemaakt, je bed wordt opgemaakt, de tafel wordt gedekt en de badhanddoeken worden gewassen wanneer je maar wilt. Ga je voor een all inclusive verblijf, logies, logies met ontbijt of halfpension? Tijdens een all inclusive verblijf kun je zo veel en zo vaak eten als je maar wilt, van ontbijt tot avondeten en de snacks tussendoor worden allemaal voor je verzorgd. Breng je niet veel tijd voor in het hotel, maar wil je de dag wel beginnen met een stevig ontbijt? Kies dan voor logies met ontbijt. Het ligt vaak aan het type reis die je maakt, voor welk type verzorging je het beste kunt kiezen. Als je de hele dag aan het zwembad ligt in het hotel, kan het lonen om voor een all inclusive verblijf te kiezen. Zo hoef je zelf nergens meer aan te denken en kun je de hele dag door grenzeloos genieten. 

Goedkoop verblijven in een hostel

Voor de reizigers met een lager budget is een hostel een goede optie. De kamers van een hostel hebben vaak alleen de basis benodigdheden, zoals een bed en een kleerkast, en de wc en badkamer moet je vaak delen met een aantal andere reizigers. Wanneer je inlevert op luxe, kun je wel zeer goedkoop overnachten. Je kunt zelfs voor een bed op een slaapzaal kiezen wanneer je je verblijf nog voordeliger wilt maken. Vaak zijn de slaapzalen ingedeeld op geslacht en slapen mannen en vrouwen dus apart. Vooral backpackers maken vaak veelvuldig gebruik van hostels, dus je hebt een grote kans om nieuwe mensen te leren kennen tijdens je reis!

Een vakantiehuis huren

Ga je met het hele gezin of een deel van de familie op vakantie? Dan is een vakantiehuis zeker een aanrader. De grootte van vakantiehuizen kan variëren van een huisje voor 4 personen tot huizen waarin wel 12 mensen of meer kunnen slapen. Vaak is de prijs per persoon erg laag wanneer je een vakantiehuis huurt en is er een kookgelegenheid waar je gebruik van kunt maken. Hiervoor geldt dus ook dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt, en daarnaast heb je geen last van andere gasten!

Back to basic op de camping

Veel gezinnen kiezen voor een verblijf op een camping, doordat dit vaak relatief goedkoop is en je veel vrijheid en mogelijkheden hebt. Zo kun je je eigen tent, caravan of camper meenemen, maar kun je er ook voor kiezen om er een huren op locatie. Daarnaast staan er op veel campings ook stacaravans die je kunt huren, die qua luxe en inrichting bijna niet meer onderdoen voor je eigen huis. Bijna elk vakantieland telt wel een aantal campings, dus ook qua campings heb je een brede keuze.

Cruise naar je bestemming

Een manier van reizen dat groeit in populariteit zijn cruises. Met een cruise kun je wereldwijd terecht en praktisch elk land bezoeken dat je wilt. Bij een cruise denken mensen vaak aan onbetaalbare luxe, maar je kunt een cruise zo duur en lang maken als je zelf wilt. Een groot voordeel van een cruise is natuurlijk dat je verschillende landen en/of steden aan kunt doen binnen één reis en dat je gedurende deze reis een vaste verblijfplek hebt. Je hoeft dus niet meerdere keren tijdens een vakantie je koffer in- en uit te pakken!

Ga jij voor een vakantiehuis binnen Europa? Check het aanbod!

Terug naar overzicht