In Madagascar zijn niet alleen ongerepte en unieke stranden, maar ook een groot aantal unieke dieren. Het is nog een reden waarom hordes toeristen elk jaar naar Madagaskar reizen: voor alle dieren die daar leven! De geïsoleerde ligging heeft de ontwikkeling van ongeveer 25.000 unieke flora en fauna gecreëerd!
Deze primaten, ooit ontwikkeld in Madagaskar, vonden hun natuurlijke habitat en zijn nooit meer weggegaan. Tegenwoordig zijn er 60 soorten maki's die Madagascar bewonen, maar vanwege ontbossing en jacht lopen velen van hen het risico op uitsterven, dus je moet je haasten om je reis naar Madagascar te boeken om ze te observeren en te wandelen tussen deze grappige dieren! De bekendste maki is de ringstaartmaki, met zijn langwerpige snuit en zijn staart met afwisselend zwarte en witte strepen. Maar er is niet alleen deze mooie primaat, maar ook van zijn familieleden zoals de Eye-aye met fretsnuit en vleermuisoren, de grote Indri, de Sifaka-danser van Verreaux die lijkt te gaan met een dansstap die rust op de poten van achter en de microbessen, de kleinste van de maki's.
Meer dan 300 soorten kikkers leven in Madagascar en 99% heeft hier ook hun natuurlijke habitat gevonden. Twee hiervan zijn de tomatenkikker, met zijn typische rode kleur en met zijn typische plakkerige substantie vergelijkbaar met lijm die zeer irriterend is voor de mens als een verdedigingswapen, en de kleurrijke kaapkikker, super gewild bij verzamelaars en met een zeer giftige livrei.
Ongeveer 50% van de kameleonsoorten ter wereld leven in Madagaskar. Hoewel we denken dat de kleurverandering moet worden aangepast aan de omgeving, dient het eigenlijk om emoties uit te drukken, hun gebied te verdedigen en met anderen te communiceren. Een van de endemische kameleons van Madagascar is Brookesia, met een beperkt vermogen om van kleur te veranderen, vrouwen groter dan mannen en microscopisch groot.
Het ziet eruit als een mix tussen een poema en een hond, maar in relatie is het gerelateerd aan de mangoest. Dit dier is vleesetend en voedt zich met bijna alles wat bloed verliest, behalve mensen! Dus maak je geen zorgen, je kunt je reis naar Madagaskar boeken zonder bang te zijn aan stukken gescheurd!
Ondanks zijn kleine formaat weet deze kever je te verrassen tijdens je reis naar Madagaskar! De langwerpige nek is te wijten aan een ingenieuze manier die dit wezen heeft gevonden om te nestelen en heftiger vechten. Nieuwsgierigheid: de "girafmoeders" verbergen de eieren in opgerolde boombladeren.
De gele lijnen en de hoge schaal onderscheiden het en ze zullen je onmiddellijk laten herkennen tijdens je reis naar Madagaskar. Je zult haar grazende gras, fruit en planten in de zuidelijke bossen vinden tijdens je tour in Madagascar.
Zijn enorme rode ogen kosten hem ook de bijnaam "satanisch", samen met het vurige rood van zijn kaken en zijn grote gebogen klauwen die hij gebruikt om 's nachts in bomen te klimmen. Het sterke punt is weten hoe te ontsnappen aan roofdieren. In feite zijn deze gekko's zelfs beter dan kameleons om zichzelf te camoufleren, zozeer dat ze vrijwillig hun staart laten vallen om degenen die hen aanvallen te verwarren. Kom op, waar wacht je nog op? Boek je reis naar Madagaskar om alle dieren te leren kennen die alleen op dit eiland leven!
Terug naar overzicht