Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Wat te doen tijdens een stedentrip naar Malaga

 

Wat te doen tijdens een stedentrip naar Malaga? 5 unieke activiteiten!

Malaga: de vijfde stad van Spanje, de tweede stad van Andalusië en de hoofdstad van de Costa del Sol. De stad waar de wereldberoemde Picasso werd geboren en opgroeide. Malaga is een ideale bestemming voor wie een stedentrip met strand wil combineren. Tel daar ook nog eens het lekkere eten en de winkelstraten bij op en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Je beleving van de stad en de omgeving naar een nog hoger niveau tillen? Je doet het met de volgende vijf unieke activiteiten.

 

1. Malaga ontdekken met een fietstour

Alhoewel de gemiddelde inwoner van Malaga niet snel op de fiets zal stappen, leent de stad zich er prima voor om per stalen ros ontdekt te worden. De stad is compact, vlak en beschikt over diverse fietspaden en geasfalteerde, autovrije straten waardoor het fietsen je makkelijk wordt gemaakt. In een tour van een paar uur hoor je van een –vaak ook nog eens Nederlandstalige- gids alle bijzonderheden over de stad en zijn geschiedenis.

 

2. Stap op een Segway

Je ontdekkingstocht door de stad nóg bijzonderder maken? Op een Segway verplaats je je snel en ook nog eens makkelijk, want het is ondanks zijn slechts twee wielen zelfbalancerend. Voorafgaand aan je tour krijg je natuurlijk een gedegen uitleg van je gids, zodat je vol zelfvertrouwen op pad kunt. Sommige tours leiden je langs de historische hoogtepunten van de stad, maar je kunt ook voor de uitdagender tour naar de top van de Gibralfaroberg kiezen. Segway rijden kan vanaf de leeftijd van negen jaar.

 

3. Kom tot rust in traditionele, Moorse baden

Boek je een last minute Malaga, dan ben je misschien ook wel op zoek naar een beetje ontspanning. Die ontspanning vind je niet alleen op één van de vijftien stranden van de stad, maar ook in de hammam van Malaga. In de tradtionele Moorse baden van Hammam Al Andalus kom je helemaal tot jezelf. Voor €20,- kun je er een dag lang gebruik van maken. Ook zijn combinatietickets inclusief een massage mogelijk. Deze moeten wel vooraf gereserveerd worden.

 

4. Een uitstapje naar Tivoli World

Het van oorsprong Deense entertainmentpark Tivoli World opende al in de jaren zeventig ook zijn deuren in Andalusië. Voor dit uitstapje, dat vooral kinderen een onvergetelijke dag oplevert, pak je de auto of het openbaar vervoer. Je ruilt Malaga een dagje in voor dit park in Benalmádena. Naast tal van attracties voor verschillende leeftijden zijn er in het park ook theaters en restaurants gevestigd. Het park ademt een vintage sfeer. Tivoliandia is het deel dat speciaal voor de kleinste bezoekertjes is bedoeld.

 

5. Voor de durfals onder ons: een wandeling over het Koningspad van Spanje

Ooit stond El Caminito del Rey bekend als het gevaarlijkste wandelpad van het land, maar na een grondige renovatie is hij geheel veilig verklaard. Spannend blijft het echter wel, want je wandelt hier op honderd meter hoogte langs een steile kloofwand boven de rivier Rio Guadalhorce. Reserveer je kaartjes op tijd, want per dag wordt er een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Eventueel kun je deze tocht ook met een professionele gids afleggen.

 

Terug naar overzicht