Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Europa

Europa

Ook voor de mensen die wat dichter bij huis op vakantie willen gaan zijn er genoeg mogelijkheden. Ondanks dat Europa een van de kleinste continenten ter wereld is, bevat het veel verschillende landen die elk hun eigen kenmerken en identiteit hebben. Van een wijntje drinken op de camping in Frankrijk, paella eten in Spanje tot de gletsjers in Noorwegen bezoeken. Op een relatief klein oppervlakte kom je uiteenlopende landschappen tegen en dat is nou precies wat Europa zo bijzonder aantrekkelijk maakt voor toeristen. Wil je als Nederlander in een ander land in je eigen taal onthaald worden kun je deze accomodaties vinden op vakantielandgenoten.nl Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije zijn de meest populaire vakantielanden onder de Nederlanders, maar ons prachtige continent heeft nog veel meer te bieden! Hieronder vind je daarom een top 3 van vakantielanden waar de meeste Nederlanders meestal niet gelijk aan denken bij het benoemen van een Europese vakantiebestemming.

1) Noorwegen

Noorwegen is een onderdeel van de Scandinavische eilanden en is voor veel mensen een droombestemming binnen Europa. Noorwegen is het meest links gelegen van deze Scandinavische eilanden en heeft daarom een kustlijn van ruim 25.000 km. Desondanks is deze kustlijn niet dé toeristische trekpleister van Noorwegen. Het bekendste natuurverschijnsel in Noorwegen is het Noorderlicht, wat officieel Aurora Borealis genoemd wordt. Dit prachtige groene licht kun je spotten vanuit Noorwegen wanneer je heel veel geluk hebt. De meeste kans op het zien van dit Noorderlicht heb je in de maanden september tot en met begin mei. Een andere bezienswaardigheid, gelegen in de stad Bergen, is de 320 meter hoge berg Fløyen. Vanaf deze berg kun je prachtige panorama foto's maken en kun je genieten van een waanzinnig uitzicht. De natuurliefhebber kan zijn geluk niet op in Noorwegen, hier liggen namelijk ook een aantal fjorden. Een van de allermooiste is de Geirangerfjord, die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook voor een korte stedentrip kun je prima terecht in Noorwegen, bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Oslo. Neem wel een goedgevulde portemonnee mee, want het is een van de duurste steden ter wereld! Tenslotte kun je, wanneer je in het noorden van Noorwegen bent, een tocht met husky's boeken. Je zit dan in een slee en je wordt in de sneeuw vooruit getrokken door een groep husky's. Een trip naar Noorwegen is dus heel gevarieerd en kan gezien worden als een onvergetelijke ervaring!

2) Macedonië 

Macedonië is ondanks het ontbreken van een kust een prima vakantiebestemming. Het is gelegen midden in de Balkan, wat een gebied in Zuidoost-Europa is. Het ontbreken van een kust wordt volledig gecompenseerd door de aanwezigheid van meer dan vijftig meren en meerdere bergen die hoger zijn dan 2000 meter. Macedonië wordt volledig omringd door landen als Albanië, Bulgarije, Griekenland en Kosovo. Ondanks dat Macedonië voor de meeste Nederlanders een onbekende bestemming is, neemt de populariteit van dit land als vakantiebestemming wel toe de laatste jaren. De hoofdstad van Macedonië is Skopje en heeft maar ongeveer een half miljoen inwoners. Desondanks leent deze stad zich perfect als stedentrip, met name in het oude gedeelte van de stad vind je vele bezienswaardigheden, zoals de Oriëntaalse Bazaar, het Macedonië plein, het geboortehuis van moeder Theresa of de stenen brug. Een meer populaire toeristische bestemming in Macedonië is Ohrid. Deze kleine gezellig stad ligt aan het meer van Ohrid en heeft een historisch stadscentrum met vele bezienswaardigheden zoals het fort Samuel of een van de vele kerken en kloosters die in deze stad te vinden zijn. Ook de natuurliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen tijdens een reis naar Macedonië. Naast de vele meren en bergen telt Macedonië ook nog een aantal nationale parken met een bijzondere flora en fauna. Hier kun je heerlijk wandelen en de prachtige natuur in je opnemen.

3) Griekenland

De factoren zon, zee, strand, cultuur en lekker eten maken van Griekenland een perfecte vakantiebestemming binnen Europa. Griekenland bestaat deels uit vast land, maar telt ook vele eilanden waaronder een aantal bekende zoals Kreta, Kos, Rhodos en Corfu. Dankzij de rijke geschiedenis van dit land zijn er veel bezienswaardigheden voor toeristen te vinden. De hoofdstad Athene is een populaire bestemming voor een citytrip, waar je nog veel overblijfselen van de klassieke Griekse cultuur vindt. Doordat de verschillende regio's en eilanden in Griekenland allemaal hun eigen identiteit hebben weten te bewaren, word je keer op keer verrast tijdens een reis door Griekenland. Wanneer je op een zonvakantie naar Griekenland wilt, kun je het beste in de maanden mei tot en met oktober gaan, aangezien je in deze maanden de meeste kans hebt op veel zonuren en er maar een kleine kans op regen bestaat. Een van de bekendste plekken in Griekenland is het eiland Rhodos. Op dit eiland ligt de gelijknamige hoofdstad Rhodos, waar een oude binnenstad ligt die bestaat uit middeleeuwse fortificaties. Daarnaast is Delphi een van de belangrijkste overblijfselen uit de Griekse Oudheid, waar je tempels, stadshuizen en theaters vindt. Wanneer je op het eiland Santorini bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het stadje Oia. Deze idyllische stad is een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland! Wanneer je deze stad in het echt ziet, weet je ook gelijk waarom. De kleine witte en gekleurde huisjes die tegen de berg zijn aangebouwd en een uitzicht op de blauwe oceaan bieden, vormen een prachtig romantisch beeld. Wilt u dit ook ervaren? dan is Eilandhoppen op maat een goede uitkomst.

Terug naar overzicht