Uitgebreide informatie Handige tips De mooiste bestemmingen
Azië

Azië

De regio Azië is werkelijk prachtig en heeft veel te bieden voor reizigers. Azië bevat vele bekende toeristische landen zoals Thailand, Indonesië en China. Vooral Zuidoost-Azië met landen zoals Laos, Cambodja, Vietnam en Thailand zijn populair onder de backpackers, omdat deze omgeving zich uitstekend leent om in te backpacken en het prijsniveau laag ligt. Maar naast deze landen heeft Azië nog veel meer te bieden, ook landen die (nog) wat minder populair zijn onder de reizigers. Om jou kennis te laten maken met deze landen hebben wij een top 3 op een rijtje gezet, bestaande uit Nepal, Sri Lanka en India. 

1. Nepal

Nepal ligt tussen de twee grote landen China en India, maar is compleet uniek en heeft een geheel eigen identiteit. De bekendste en hoogste berg ter wereld is grotendeels gelegen in Nepal, de Mount Everest. Het berggebied de Himalaya trekt daarom jaarlijks veel toeristen van over de hele wereld, maar is zeker niet de enige trekpleister voor een reis naar Nepal. In de grote steden in Nepal kun je prachtige tempels en beelden bekijken en voor de natuurliefhebbers is er ook genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het Chitwan National Park, het oudste nationale park van Nepal, waar je beren, olifanten, krokodillen en luipaarden kunt tegenkomen. Daarnaast vind je hier ook bedreigde diersoorten zoals eenhoornige neushoorns en Bengalese tijgers!

2. Sri Lanka 

De meeste mensen zullen bij Sri Lanka denken aan de tsunami die het land verwoestte in 2004. Na deze ramp heeft dit land zich weer helemaal weten te herstellen en trekt het steeds meer toeristen aan. Sri Lanka is een waar paradijs als je naar de hagelwitte stranden in het zuiden kijkt. Maar naast stranden heeft Sri Lanka nog veel meer te bieden, zoals een dichte jungle, bergtoppen, nationale parken en vele theeplantages. Dit alles maakt van Sri Lanka een zeer bijzondere en aan te raden vakantiebestemming! Let wel op in de voorbereiding, voor Sri Lanka heeft u een visum nodig. De aanvraag hiervan duurt gelukkig nooit lang, de aanvraag hiervan kunt u vaak online invullen zodat papierwerk verder overbodig is. 

Boek een jongerenreis naar Sri Lanka!

Mambo

3. Kleurrijk India

India is een van de grootste landen in Azië, waardoor hier ontzettend veel te doen en te zien is. Daarnaast is het land heel erg divers, als je besluit om te gaan backpacken in India zul je dus veel verschillende landschappen tegenkomen. Ook ligt het Himalaya-gebergte deels in India, wat jaarlijks veel toeristen trekt. Een van de bekendste bezienswaardigheden van India is de Taj Mahal, welke wordt beschouwd als een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Wil jij dus tijdens je vakantie enorme steden bezoeken en tegelijkertijd genieten van een prachtige natuur? Dan is India een mogelijke optie voor jou!

Terug naar overzicht